banner564

Israra gerek yok!

Avam Kamarası’nda konuşan Omiru, “Kıbrıs hem BM’nin hem de AB’nin tam üyesidir, bu durum da yeterli bir garantör çerçeve oluşturmaktadır” dedi

Israra gerek yok!
banner598
Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs’ın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana, garantilere ve garantörlere tabi olan tek ülke olduğunu söyledi.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Avam Kamarası’ndaki “Kıbrıs’ın Muhafazakar Dostları” grubunu kabulünde konuşan Omiru, İngiltere’nin, her ne kadar üç garantör ülkeden biri olsa da, garantör rolünün devam etmesinde ısrarcı olmadığını veya bununla ilgilenmediğini açık bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı.
Habere göre Omiru, “Kıbrıs hem BM’nin hem de AB’nin tam üyesidir, bu durum da yeterli bir garantör çerçeve oluşturmaktadır” dedi.
Gazete, “Kıbrıs’ın Muhafazakar Dostları” adına konuşan İngiliz Milletvekili David Burrows’un, adaya gerçekleştirdikleri ziyaretin Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulunmasına destek ve dayanışma nitelikli olduğunu kaydederken, yoğunlaştırılmış müzakerelerin başladığı bu kritik dönemde, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasına yoğun şekilde destek verdiklerini ve bu çözümün, Kıbrıslıların menfaatine olduğu kadar, çevre bölgenin de menfaatine olduğunu görmek istediklerini söylediğini yazdı.
Habere göre Burrows, İngiltere’ye dönüşlerinin akabinde, Avam Kamarası’nda gerçekleştirilecek bir toplantıya katılacaklarını ve toplantıda, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının gerekliliği ile Maraş’ın iadesi konularında karar üretilmesi ile ilgili tartışma yapılacağını söyledi.
Gazete devamla, “Kıbrıs’ın Muhafazakar Dostları” grubunun, DİSİ Başkanı ve Rum Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Averof Neofitu ve komite üyeleri ile görüştüklerini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474