banner564

İyice şımardı

Papadopulos, Ercan’a uçan yabancıların da cezalandırılmasını istiyor

 İyice şımardı
banner598
Güney Kıbrıs’ta başkanlık seçiminin adaylarından, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, KKTC’deki siyasilere verilen Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarının iptal edilmesi için yeniden çağrıda bulundu. Seçilmesi halinde bunu yapacağını söyleyen Papadopulos, ayrıca Ercan havaalanı’na uçan yabancıların da cezalandırılacağını iddia etti.
     Papadopulos, bu çerçevede Ercan Havaalanı’nın kullanılmasının yasaklanmasının pratikte uygulanmasını isterken, Yeşil Hat Tüzüğü’nün öngördüğü kontrollerin katı ve etkili bir şekilde yapılması çağrısında bulundu..
   Bir diğer Başkanlık adayı Lillikas ise Rum Hükümetine, AB’nin Transdinyester’e ilişkin uyguladığı yaptırım prototipinde KKTC aleyhine yaptırımlar uygulanması önerisinde bulundu.
   Öte yandan Papadopulos ve Lillikas’ın açıklamalarını yorumlayan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, KKTC’de önlemleri uygulayanların Papadopulos ve Lillikas’ın ülküdaşı olduğunu iddia etti.

Ertuğruloğlu Rum basınında

  Bu arada Rum basını, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun karşılıklı suçlamalarına da yer verdi. 
   Gazetelerin dünkü başlıkları şöyle:
   Alithia: Gümrük konusunda bıçaklar çıktı... İşgal Bölgelerinde Akıncı ile Ertuğruloğlu Arasındaki Kriz Tırmanıyor”
   Politis: Akıncıyı Az Çok Hain Çıkardı… Yasadışı Gümrük Konusundaki Eleştirilerin Ardından Ertuğruloğlu’dan Kıbrıs Türk Liderine Şiddetli Karşı Saldırı.
   Fileleftheros: Tahsin, Akıncı ve BM’yi İfşa Ediyor… Ertuğruloğlu: İstişareler Yapıldı ve Gümrük Kararını Önceden Biliyorlardı.
   Haravgi: Ertuğruloğlu’nun Açıklamaları Kıbrıslı Türklerin Çıkarlarına Ters.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2017, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473