banner564

KKTC dilini yuttu

Anastasiadis’in, Rusya ile yaptığı anlaşma İngiltere parlamentosunun gündeminden düşmüyor

KKTC dilini yuttu
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rusya ile askeri anlaşma imzalaması sonrasında KKTC parlamentosunun sessizliği ve tepkisizliği devam ederken, İngiltere parlamentosu konuyu derinliğine incelemeye devam ediyor.
   Fileleftheros gazetesi: “Foreign Office Anastasiadis’in Moskova Ziyareti Konusunda Milletvekillerinin Bombardımanına Maruz Kalıyor – Üsleri ve Ukrayna’yı Hatırlattı” başlıkları altında verdiği haberinde yaşanan gelişmeleri aktardı.
   İngiliz milletvekillerinin parlamentoda, Dışişleri Bakanlığını soru yağmuruna tutmaya devam ettiklerini belirten gazete,  AB Bakanı David Lidington’un bu yöndeki sorulara yanıt verdiğini aktardı.
    Habere göre Lidington, Güney Kıbrıs ile Rusya arasında imzalanan askeri de dahil tüm anlaşmalara ilişkin ifadeler konusunda bilgi sahibi olduklarını belirterek “Anladığımız kadarıyla askeri unsurlar mevcut anlaşmaların devamı niteliğindedir” şeklinde konuştu.
   Liddington, Ukranya meselesi yüzünden Rusya’ya ekonomik ambargo uygulanmasını tüm AB üyesi ülkelerin onayladıklarını anımsattı.

Rusya Rumları savundu

   Bu arada, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Sergei Filimonof, Anastasiadis’in  Moskova ziyaretinde imzalanan anlaşmaların, Kıbrıs’ın egemenlik hakkı olduğunu söyledi.
   Filimonof, AB’nin Ukrayna ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki eylemleri konusunda ise iki yüzlü bir politika izlediğini öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473