banner564

Korku bacayı sardı

AB vatandaşlığı almak için yaşlı Rum erkekleriyle evlenen yabancıların sayısında patlama yaşanıyor

Korku bacayı sardı
banner598
 Yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında; yüzde 98 gibi ezici bir oranla ‘Kıbrıslı Türklerle evliliğe karşı çıkan’ Kıbrıslı Rumların, yabancılarla evlilik konusunu tam gaz ileri gittikleri ve bu konuda patlama yaşandığı bildirildi.
   Çalışma gerekçesiyle adaya gelen ve 6 aylık ikamet izni alan yabancı uyruklu güzel kadınların, daha sonra yaşlı Rum erkekleriyle flörte başladıkları, bunu ‘yıldırım’ evliliklerin izlediği haber verildi.
   Benzeri durumun daha düşük oranlarda, Rum kadınlarıyla yabancı erkekler arasında da yaşandığı ve bunun daha çok ‘maddi kazanca’ dayandığı belirtilirken, gelişmelerden rahatsızlık duyan Rum Hükümetinin bir dizi tedbir alacağı açıklandı. 
   Rum ajanslarına göre; İçişleri Bakan Vekili, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Ionas Nikolaou, sahte evliliklerle mücadele için hükümetin yakın zamanda tedbirler uygulamaya başlayacağını bildirdi.
   İlgili dairelerle yapılan bir toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Nikolaou, “Ülkemizde bazı yabancıların işbirliğinde organize suçlardan faydalanıldığı görülmektedir. İnsan kaçakçılığı kurbanlarına kadar uzanan bu konunun etkili biçimde ele alınabileceğine inanmaktayız” dedi.
   İçişleri Bakanı Vekili, sahte evlilik suçu işlenmesini daha da zorlaştırmak için bazı yöntemlerin değişeceğini söyledi, kontrol mekanizmalarının daima gözden geçirilmesi ve uygulanması gerektiğini vurguladı.
   Nikolaou, bu toplantının birkaç gün içinde bu konuda yapılan ikinci toplantı olduğunu, bugünkü toplantıda, birinci toplantıda masaya konan önerilerin değerlendirildiğini ve belirli kararlar alındığını anlattı.
   Nikolaou, örneğin çok kısa bir zaman süresi içerisinde sarı belge (geçici ikamet) verilmesinin, bazı kişilere sahte evlilik yapmalarında yardımcı bir faktör olduğuna işaret etti, dolayısıyla bu yöntemin gözden geçirilmesine ve sarı belge verilme süresinin AB içerisinde gerekli olduğu gibi altı aylık bir dönemi kapsamasına karar verildiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474