banner564

Kral Abdullah geliyor

Ürdün, Güney Kıbrıs’a ilk defa Büyükelçi atadı

Kral Abdullah geliyor
banner598
 Rum Yönetimi’nin diplomatik girişimleri sonucunda, Türkiye’nin ‘dost ülkelerinden’ Ürdün de Güney Kıbrıs’ta büyükelçilik açtı. Ürdün’ün ilk Büyükelçisi Mohamad Sharari El-Bakhit El-Fayez, Rum lideri Anastasiadis’i ziyaret ederek güven mektubunu sundu. El-Fayez ayrıca, Ürdün Kralı II. Abdullah'ın 8 Eylül’de Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini açıkladı.
   El-Fayez, Kıbrıs sorununa barışçıl, kalıcı ve BM kararlarına dayalı bir çözüm bulunması çabalarına destek verdiklerini de ifade etti. 
   Büyükelçi Ürdün ve Kıbrıs arasındaki ilişkileri daha da iyileştirme çabalarını sürdürme taahhüdünde bulundu.
   “Ürdün her zaman Kıbrıs Cumhuriyeti’nin birleşmesini destekliyor” diyen El-Fayez, ilk Ürdün Büyükelçisi olarak atanmaktan gurur duyduğunu söyledi.   
   Büyükelçinin güven mektubunu kabul eden Anastasiadis, İslam İşbirliği Örgütü’nün çeşitli oturumlarında, Ürdün'ün, Kıbrıs'taki durumun çözümü konusunda sergilediği tutumundan duyduğu derin takdiri dile getirdi.
   “Son yıllarda, Kıbrıs ve Ürdün arasındaki ilişkiler tarihinde, yeni bir başlık açılmıştır” diyen Anastasiadis, her iki ülke arasında ilişkilerin coğrafi yakınlık ötesine taştığını ve ortak amaçlar ve zorlukları paylaştıklarını söyledi.
    Anastasiadis; 2009 yılında Amman'da Kıbrıs Elçiliği ve şimdi de Kıbrıs'ta Ürdün elçiliği açılmasının, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesine katkıda bulunacağını vurguladı.    
   Anastasiades, Kral II. Abdullah'ın 8 Eylül tarihinde Kıbrıs'a yapması planlanan ziyaretinin, ikili ilişkilerin daha da gelişmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474