banner564

Kurtlar savaşı

Anastasiadis’in ‘üçlü liste’ önerisine Eroğlu’nun yarın yanıt vereceği bildirildi

Kurtlar savaşı
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in,  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na ‘üçlü liste’ önerisinde bulunduğu bildirildi. Rum basınına göre öneriler şöyle:
   1- Uzlaşılan konular
   2- Uzlaşılmayan konular 
   3- Uzlaşmaya yakın olan konular 
   Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun  görüşmede “uzlaşı belgesine” değindiği, bunun üzerine ise Anastasiadis’in “bugüne kadar sunduğu tezlerin çoğunun, dönem dönem atıfta bulunulan, Downer döneminde BM tarafından hazırlanan tez listesinden uzak kaldığını söyleyerek üçlü liste hazırlanması önerisi yaptığı belirtildi.
  Eroğlu’nun ise bu öneriye Pazartesi (Yarın) yanıt vereceğini iddia edildi.Eroğlu’nun, son görüşmeye, 15 sayfalık bir belgeyi okuyarak başladığını, ardından da Güven Yaratıcı Önlemlere ayrı şekilde değindiğini belirten Rum basını, AB normlarının uygulanması konusunda çekincelerini dile getirdiğini iddia etti.
   Gazete, Eroğlu’nun sözlerine tepki gösteren Anastasiadis’in ise, AB’de “insan hakları ve siyasi eşitliğin garanti altına alındığını” öne sürdüğünü ve buna örnek olarak “Almanya’nın Kantonlarını” gösterdiğini yazdı.Gazete ayrıca, görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Eroğlu ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın yaptıkları açıklamaları da yansıttı.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473