banner564

Meclis devrede

Tayvan’dan alınan sürat tekneleriyle ilgili araştırmanın boyutları Anastasiadis’in yakınlarına ulaşıyor

Meclis devrede
banner598
 Rum Liman Polisi’nin devriye amaçlı olarak satın aldığı ancak ciddi sorunlar yaşadığı 4 sürat teknesine ilişkin olaya, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in akrabalarının ve yakın çalışma arkadaşlarının isminin de karıştığı belirtildi. 
   Haravgi gazetesi, Rum Liman Polisi’nin devriye amaçlı olarak Tayvan’dan, bir milyon 670 bin Euro karşılığında satın aldığı dört sürat teknesine ilişkin konunun Rum Meclisi Denetleme Komitesi’nde ele alındığını yazdı. 
   Sayıştay’ın da bir şikayet üzerine geçtiğimiz aylarda olayı araştırmaya başladığını yazan gazete Sayıştay’ın, Tayvan’dan, şirketin temsilcisi Hristos Hrisostomu ismine ulaştığını, Hrisostomu’nun, e-mail adresinin ise, Güney Kıbrıs’taki Maserati araçların temsilcisi olan aynı zamanda hissedarlarının ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in damadı Yiannis Lutsios ile Nikos Hr. Anastasiadis avukatlık bürosu müdürü ve Anastasiadis’in eski ortağı Theofanis Filipu olduğu, “F.L.C Modena Automobile” şirketine ait olduğunu tespit ettiğini belirtti. 
   Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis’te, damadının, sürat teknelerine ilişkin ihaleyi kazanan şirketlerle ilişkisi hakkında söylenenlere tepki göstererek bunları araştırması için Sayıştay’a çağrıda bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474