banner564

‘Ne eylem, ne görüşme’

Anastasiadis’in, teknik komite üyelerine gönderdiği mektup Rum gazetelerince yayınlandı

‘Ne eylem, ne görüşme’
banner598
 Rum yönetimi, Crans-Montana sürecinin ardından, teknik komite çalışmalarının dondurulması talimatı verildiği yönündeki haberleri  yalanlarken, Kültür Teknik Komitesi Başkanı Andrulla Vasiliu, Başkan Nikos Anastasiadis’in talimatıyla kendisine gönderilen mektubu Rum gazetelerine vererek deşifre etti.
   Politis haberi “Komiteler Beklemeye Alındı… İşte Crans Montana Çöküşünden Sonra Gönderilen Resmi Mesaj… Ne Eylem ne de Yeni Görüşme… Başka İnisiyatif Almayın” başlık ve spotlarıyla manşete çekti. Habere göre Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos “hükümet hiçbir zaman, iki toplumlu komitelerin çalışmalarının sonlandırılmasını veya dondurulması talimatı vermedi. Müzakereci Kıbrıslı Rum komite başkanlarından, inisiyatif almadan önce kendisiyle istişare etmelerini istedi”dedi.
   Bunun üzerine Vasiliu, 11 Temmuz tarihli mektubu basına verdi. Mektubun içeriği şöyle:
   “Crans-Montana’daki Kıbrıs konferansının sonuçsuz tamamlanmasının devamında ve geçirmekte olduğumuz aşamanın ciddiyeti de dikkate alınarak, Müzakereci ve Teknik Komiteler Koordinatörü’nün (Mavroyannis) ricası; teknik komitelerin faaliyet ve görüşmelerinde beklemede kalınmasıdır. Özlü müzakerelerle ilgili niyetlerin ortaya çıkmasına müsaade etmek için hepimizin sağduyulu davranması elzemdir.
   Dolayısıyla ricamız, bu aşamada daha ileri inisiyatif almaktan kaçınmanız ve komitelerinizin yetki alanına giren konulardan bazılarının kamuoyuna yansıması halinde bizimle istişare etmenizdir.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2017, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474