banner564

Niyet kötü

Güney Kıbrıs’ın askeri gücü 63 bine ulaşırken, Rum ordusuna 3 bin profesyonel alımına AKEL Sözcüsü de tepki gösterdi

Niyet kötü
banner598
Rum Stratejik Araştırmalar Merkezi (KİKEM) Başkanı Dr. Aristos Aristotelus; “Kıbrıs’ta Askeri Güçler 2016” başlıklı yıllık raporunda Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) askeri insan gücünün 62 bin 950’ye ulaştığına dikkat çekti.
   Aristotelus, RMMO’nun toplamda 12 bin, seferi sayısı da 50 bin civarında olduğunu belirtirken, 950 kişilik Yunan Alayı mevcudu ile birlikte Güney’in toplam asker sayısının 62 bin 950’ye ulaştığını kaydetti.
   Komünist AKEL Sözcüsü Stefanos Stefanu ise, başından beri ‘askersizleşmeden’ söz eden ve Kıbrıs sorununun 2016’da biteceğini ilan eden Rum Yönetimi’nin, diğer yandan 3 bin profesyonel asker alımına gitmesini sert ifadelerle eleştirdi.
   Haravgi gazetesinin haberine göre;Stefanu, 2016 içerisinde çözüm açıklamaları yapılırken ve Kıbrıs Rum tarafının değişmez tezi tam askersizleştirme olmasına rağmen 3 bin profesyonel asker alımı kararının uygun olmadığına vurgu yaptı.
   Stefanu, profesyonel orduya geçişle ilgili siyasi mesele yanında başka konular da gündeme geldiğine dikkat çekerek şu soruları yöneltti:
    “Profesyonel asker alımları hangi kriterlerle, hangi ödenekle ve hangi yasa ve tüzükle yapılacak? Askerlik süresinin azaltılmasıyla Milli Muhafız Ordusu’nun savaş kabiliyetini kaybetmemesi için hangi plan yapıldı, ne zaman yürürlüğe konuldu?”
   Stefanu, bu sorulara verecek cevabı olmadığı için susan Rum yönetiminin “gerek Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerdeki itibarına, gerek Milli Muhafız Ordusu’nun ve ülke savunmasına yapacağı olumsuz etkilere kayıtsız kaldığını” da vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473