banner564

Onlar da umutsuz

Rum Üniversitesi’nin anketine katılan Rumların yüzde 64’ü müzakerelerin olumlu sonuçlanacağına inanmıyor

Onlar da umutsuz
banner598
  Lefkoşa Rum Üniversitesi tarafından 5 Kasım günü düzenlenen ve 500 kişiyi kapsayan kamuoyu araştırmasına katılanların yüzde 64’ü, İsviçre’deki müzakerelerin olumlu sonuçlanacağına inanmıyor.
   Araştırmadaü, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak “Kırmızı çizginiz nedir?” sorusunu yanıtlayan Rumların yüzde 62’si Türk askerinin çekilmesini gösterirken, Garantilerin kaldırılmasını şart koşanlar yüzde 21’de kaldı. TC kökenli vatandaşların gitmesini şart koşanların da yüzde 17’de kalması dikkat çekti.
   Bir başka soruda, Anastastasiadis’e hangi düzeyde güvendikleri sorulan katılımcıların yüzde 34’ü “az”, yüzde 32’si “yeterince”, yüzde 17’si “çok” ve yine yüzde 17’lik bir kesim ise “hiç” yanıtını verdi.
   “Kıbrıs sorunu için şu ana kadar önerilen çözüm şekliyle hemfikir olup olmadıklarının” sorulması üzerine ise katılımcıların yüzde 61’i “hemfikir olduklarını”, yüzde 35’i ise “hemfikir olmadıklarını” söylerken, yüzde 4’lük bir kesim ise “bilmiyorum/yanıtlamıyorum” cevabını verdi.
   “Varılacak çözümün Annan Planı’ndan daha iyi olacağına inanıyor musunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık katılımcıların yüzde 57’si “daha iyi olacağına”, yüzde 39’u “daha kötü olacağına” inandığını, yüzde 4’lük bir kesim ise “bilmediğini/yanıtlamayacağını” söyledi.
     Anastasadis’in basın açıklamasını izleyenlere yöneltilen ve “Anastasadis’in açıklamaları sonrasında Kıbrıs sorununun çözümüne yakın olunduğuna inanıp inanmadıkları” şeklindeki soruya ise katılımcıların yüzde 56’sı “evet”; yüzde 44’ü “hayır” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 06:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474