banner564

Önlenmesi zor

Rum Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Vasilis, yabancı turistlerin kuzeye geçmek istediklerini söyledi

Önlenmesi zor
banner598
  Rum Seyahat Acenteleri Birliği (ACTA) Başkanı Vasilis Stamataris, çıkarılan tüzük çerçevesinde Larnaka’ya geen yabancı turstlerin kuzeye geçmelerinin engellenmesine yönelik politikayı detsklemekle birlikte, bazı gerçeklerin gözardı edilemeyeceğini söyledi.
   Haravgi gazetesinin haberine göre Stamataris, seyahat acentelerinin söz konusu tüzüğe “gözü gibi baktığını”; bununla birlikte yurtdışında işbirliği yapılan acentelerden, sürekli KKTC’deki otellerde kalma konusunda talep aldıklarını söyledi.
   Stamataris, yurtdışındaki acentelere, bu talebin kendileri tarafından karşılanamayacağını anlattıklarını ve Güney Kıbrıs’taki otellerden alternatif seçenekler sunduklarını belirtirken, bazı durumlarda üçüncü ülke vatandaşı turistlerin, doğrudan Ercan Havalimanı’na gittiklerini ifade etti.
   Bahsi geçen tüzüğün, yalnızca üçüncü ülke vatandaşları için geçerli olduğunu anımsatan Stamataris, AB vatandaşı turistler için kalacak yer beyan etme zorunluluğu bulunmadığını ve kimsenin, AB vatandaşlarının KKTC’de kalıp kalmadığını denetleyemediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473