banner564

Ortak hareket

Euro grubunun toplantısı öncesinde Atina-Lefkoşa dayanışması

Ortak hareket
banner598
   Euro grubunun önümüzdeki çarşamba günü Brüksel’de gerçekleştireceği toplantı öncesinde, Atina’ya yoğun baskılar yapıldığı; Lefkoşa Rum kesiminin ise Yunanistan’ın yanında olduğu haber verildi.
   Haberinde, Atina’ya yoğun baskılar uygulanmakta olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, Berlin ve müttefiklerinin, Yunanistan hükümetinin önerilerinin Euro grubunun önümüzdeki çarşamba günü yapılacak toplantısına kadar sunulmasını istediklerini yazdı.
   Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin ardından, sıranın Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem’a geçtiğini kaydeden gazete, Dijsselbloem’un, Euro grubu maliye bakanlarının, ülkenin sorunsuz bir şekilde finanse edilmesine devam edilmesi için, programın 16 Şubat’a kadar uzatılması amacıyla Yunanistan’ın talepte bulunmasını beklediklerini söylediğini aktardı.
   Yunanistan’la ilgili mevcut kurtarma paketinin süresinin 28 Şubat’ta sona ereceğini belirten gazete, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarından da Yunanistan’a yönelik baskı yapılmakta olduğunu ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474