banner564

‘Oyun için gitti’

AKEL Lideri Kiprianu, Rum lideri Anastasiadis’in Crans Montana’ya çözüm niyetiyle gitmediğini açıkladı

‘Oyun için gitti’
banner598
 Güney Kıbrıs’ın ikinci büyük partisi olan Komünist AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Crans Montana’ya, Kıbrıs sorununu çözmek için değil, sorumluluk yükleme oyunu için gittiğini belirtti.
   Politis gazetesi, Kiprianu başta olmak üzere, Rum siyasi parti başkan ve yetkililerinin Kıbrıs sorunu ve müzakerelere ilişkin açıklamalarına yer verdi.
   Gazete, Yunanistan’da temaslarda bulunan Kiprianu’nun, görüşlerini bir sonraki Ulusal Konsey toplantısında dile getireceğini belirtmiş olmasına karşın dün Rum radyosuna açıklamada bulunduğunu ve Anastasiadis’e karşı sert eleştiriler yaptığını yazdı.
   Kiprianu, Anastasiadis’in Crans Montana’da yanlış uygulamalarda bulunduğunu, hazırlıksız gidildiğini, bazı konularda ise hiç tez hazırlanmadığını ve zirve sırasında görevlendirilen bazı insanların bütün gece çalışarak öneriler hazırladıklarını ifade etti.
   Kiprianu ayrıca, Kıbrıs sorununun iç konuları bir pakette birleştirmesi ve bunları güvenlik konusuyla eş zamanlı olarak ele alması konusunda Anastasiadis’i son altı aydır uyardıklarını da vurguladı.
   Gazete, Kiprianu’nun dün Atina temasları çerçevesinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve Meclis Başkanı Nikos Vutsis’le görüştüğünü yazdı.
   Haber göre, Kiprianu, Kocias’la görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada “Türk saldırganlığıyla nasıl başa çıkılması gerektiğini ele aldıklarını; zirvenin çökmesinin aslın sorumlusunun Türkiye olduğunu ancak Kıbrıs Rum tarafının da zirvede daha iyi bir varlık gösterebilmesi gerektiğini” iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474