banner564

Polisin büyük başarısı

Güneyde cinayet işleyen ve Rum polisi tarafından kırmızı bültenle aranan 3’ü Gürcistan, biri Çek uyruklu 4 kişi, Tatlısu’daki sitede ele geçirildi

Polisin büyük başarısı
banner598

 Suna ERDEN

   Güney Kıbrıs’ın Limasol bölgesinde 8 Şubat 2018 tarihinde öldürülen Gürcistan kökenli Ernesto Leonidis’in katil zanlıları oldukları tahmin edilen dört kişi dün Tatlısu’da düzenlenen operasyonla yakalandı. 
   Rum polisinden aldığı ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Sea Terrea Bay sitesinde kalan G.O. (E-25), P.A. (E-27), A.M.(E-30) ve J.P. (E-29)'nin dairesine baskın düzenledi. Üçü Gürcistan biri Çek uyruklu dört zanlıyı gözaltına alan polis, 4 tabanca ile 8 mermi ele geçirdi. 
   Elde edilen bilgilere göre, Rum polisi dün KKTC polisi ile irtibata geçerek, Limasol’da öldürülen Gürcü iş adamı Ernesto Leonidis’in katil zanlılarının kuyzeyde oldukları bilgisini verdi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri,G. O., P.A., A.M. ve J.P.’nin yaklaşık 5 aydır kaldıkları Sea Terrea Bay sitesindeki dairelerine dün öğlen saatlerinde baskın yaptı. Dört zanlıyı gözaltına alan polis, dairede yaptığı aramada ise bir adet toplu, bir adet 9 mm çapında ve iki adet gazlı olmak üzere toplam 4 tabanca ile 8 adet canlı mermi ele geçirdi. 
   Zanlılar gözaltına alınarak polis karakoluna götürüldü. Ayrıca üçü Gürcistan biri Çek uyruklu zanlıların üzerinde başka uyruklara ait pasaportlar da bulundu. Zanlıların ya yasa dışı yollardan ya da sahte pasaportlar ile ülkeye giriş yapmış olabilecekleri kaydedildi. 
    Polisin soruşturması sürerken, dört zanlının cinayet ile alakaları olmadığı yönünde ifade verdikleri öğrenildi. Zanlıların bugün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılacakları da belirtildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474