banner564

Çevre çok kötü

Lokmacı kapısından Türk kesimine geçen turistlerden tüm ilgililere mesaj var

Çevre çok kötü
banner598

 Onur ULAĞ

   Uzun bayram tatilinde devlet kurumlarının ve yerel yönetimlerin yeterince hizmet vermemesi nedeniyle, turistlerin yoğun uğrak yerlerinden biri olan Lokmacı civarından pis kokular yükseliyor.
   Çöp atıklarının yanı sıra, yürüyüş yollarının kirliliği ve etrafta yıkılmaya yüz tutmuş binaların bulunması turistlerin tepkisini çekiyor.
   Diyalog muhabirine, Lefkoşa’nın Türk kesimiyle ilgili izlenimlerini aktaran turistler “Sizin tarafa geçer geçmez pis kokular duymaya başladık. Ciddi kanalizasyon sorunu vardır” dedi.
   Turistlerden bir tanesi yürüyüş yaptıkları yolların çok pis olduğunu, etrafta rahatsızlık veren çöp yığınlarının bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:
   “Elektrik kabloları korku veriyor. Aynı şekilde eski, yıkılmaya yüz tutmuş bakımsız binalar da korku veriyor. Tarihi bir çarşıyı bu kadar kötü bulacağımızı hiç düşünmemiştik.”

Çoğu bakıyor

   Türk tarafında taklit ürünleri inceleyen turistlerin pek alış-veriş yapmadığını belirten Arasta esnafı ise “Daha çok bakıyor, fiyat soruyorlar ama almaya gelince pek yanaşmıyorlar” dedi.
   Esnafın bir bölümü, yabancıların alış-veriş yapmamasının, Rum gümrük memurlarının tehditlerinden kaynaklandığını söylüyor. Bir kısmı ise az da olsa satış yapılması nedeniyle kiraların ödenebildiğini ifade ediyor ve yetkililerin bölgeye ilgi göstermesini bekliyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
AZİZ KENT
AZİZ KENT - 6 yıl Önce

PİSLİK OYSA MUSLÜMAN DİNİNDE PİSLİK KABUL EDİLEMEZ

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474