banner564

Rum tarafı hazır

Anastasiadis “Yıllardır, Türkiye’nin müzakere masasına oturması için mücadele ettik ve nihayet Cenevre’de bu gerçekleşecek” dedi

Rum tarafı hazır
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Kıbrıs sorununun şu anda kritik bir dönemeçte bulunduğunu” belirterek, Cenevre’deki konferansa “tam hazırlıklı gideceklerini” vurguladı.
   Simerini gazetesinin haberine göre Anastasiadis; Rum Başkanlık Sarayı’nda çocuklar için düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kıbrıs sorununun şu an kritik bir dönemeçte bulunduğunu” belirterek “yıllardır Türkiye’nin müzakere masasına oturması için mücadele ettiklerini, bunun da Cenevre’de yapılacak çoklu konferansta gerçekleşeceğini” söyledi.
   Anastasiadis ayrıca Cenevre’ye “iyi hazırlanmış gideceklerini ve her zaman Yunan hükümetiyle işbirliği içerisinde hazırlanan öneriler belirlediklerini” sözlerine ekledi.
   Öte yandan Anastasiadis, Rum Sanayi ve Ticaret Odası (KEVE) tarafından düzenlenen “Bussines Leader Awards” töreninde yaptığı konuşmada ise, “çözümün ekonomik boyutuna büyük önem verdiklerini” ifade etti.
  Çözümün maliyetinden bahsedenlerin yatırımlar, ekonomik faaliyetler ve kalkınma perspektiflerinin büyüklüğünü görmezden geldiklerini belirten Anastasiadis, “Bazılarının çözümün maliyeti diye adlandırdıkları şey, vatanımızın tümünün kalkınması için gerekli olan yatırımlardan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474