banner564

Rus Sözcüyü yalanladı

Rum Dışişleri bakanı kasulidis, erken çözüm konusunda herhangi bir ülkeden baskı görmediklerini açıkladı

Rus Sözcüyü yalanladı
banner598
 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın, “bazı Batı ülkelerinin, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerini yoğunlaştırma ve her ne pahasına olursa olsun, en kısa sürede sorunun çözümünü empoze etme yönünde ısrarlı çabaları olduğuna” dair iddiaları, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından yalanlandı.
   Alithia gazetesine göre; bir radyo programına katılan Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın hiçbir ülkeden, müzakerelerle ilgili baskı görmediğini söyledi.
   Kasulidis, Zaharova’nın açıklamasını “diplomatik bir dille yanıtlayarak”, 2016 yılında çözüm bağlamındaki bazı açıklamaların ve bazı kişilerin “sabırsızlıklarının”, Moskova’ya “çözümle ilgili baskı olduğu” şeklinde yansımış olabileceğini belirtti.
   Kasulidis, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın bu açıklamasında faydalı olan şeyin, çözüm müzakerelerine yapılacak olası baskılardan kaçınılmasına dair verilen mesaj olduğunu belirtti.
   Gazete devamla, EDEK, Vatandaşlar İttifakı, Dayanışma Hareketi, Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği ve ELAM’ın, Zaharova’nın bu açıklamasını olumlu değerlendirdiklerini yazdı.
   Habere göre partiler, genel olarak, açıklamaların doğru yönde yapıldığını ve çözüm için baskı yapılmaması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474