banner564

Sahaya erken indiler

Güney Kıbrıs’ta 2018 başkanlık seçimi için partiler kolları sıvadı

Sahaya erken indiler
banner598
Rum siyasi partilerinin, Kıbrıs müzakereleri devam ederken ve Cenevre konferansına bir aylık bir süre kalmışken, 2018’de yapılacak başkanlık seçimleri için şimdiden sahaya indikleri haber verildi.
Simerini gazetesi, Rum tarafında yapılacak başkanlık seçimlerine daha bir yıl varken, Kıbrıs sorunu ve müzakerelerdeki gelişmeler görüntüsü önünde, aday kadrolarının şimdiden “dolmaya başladığını” yazdı.
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un cumartesi günü, merkez kanadın kendi başkan adayı olması gerektiğini söyleyerek kendi adaylığına işaret ettiği, bu durumun DİSİ ve AKEL’in sert tepkisine yol açtığı belirtilen haberde Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus’un da verdiği bir röportajda “bugünkü şartlar altında 2018’de aday olacağını” açıkladığı ve Vatandaşlar İttifakı’nın da Başkanı Yorgos Lillikas ile seçim yarışında yer almayı “ciddiyetle düşündüğü” kaydedildi.
Gazetenin “Erken Başladık” başlığıyla iç sayfasında detaylandırdığı habere göre, Nikolas Papadopulos, mevcut hükümetin değişmesini istedi, bunun için merkez kanattan bir başkan adayının şart olduğunu söyledi, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ve AKEL sert tepki gösterdi. 
Haberde DİSİ’nin, partizan önceliklerin zamanı olmadığını söylüyor olmasına bugünkü veriler temelinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığa yeniden aday olmasının beklendiği de vurgulandı.
AKEL Meclis Grup Sözcüsü Yorgos Lukaidis, “DİSİ ve DİKO’nun, Enosis Plebisiti ile ilgili oylamada olduğu gibi, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarını erozyona uğratacak hareketlerde aşırı Sağ ELAM’ı takip ettiğini” söyleyerek “Hükümeti DİSİ ve Nikolas Papadopulos’un seçim kampanyalarına erken başlamış ve dikkatlerini gelecek nesillere değil gelecek seçimlere yöneltmiş olduğu açıkça görünüyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473