banner564

Sarayda özel toplantı

Rus işadamının güneydeki yatırımlarını ülkesine aktaracağı yolundaki haberler Rum hükümetini telaşlandırdı

Sarayda özel toplantı
banner598

   Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya dışındaki yatırımların ülkeye geri dönmesine ilişkin çağrısından sonra Güney Kıbrıs’ta yatırımları bulunan Rus işadamı Vadim Shvetsov’un ‘çekilme’ hazırlıklarına başlaması Rum hükümetini telaşlandırdı.

    Rum Başkanlık Köşkü’nde önceki gün düzenlenen basına kapalı toplantıda bu konu masaya yatırıldı.
   Simerini, sözkonusu işadamının ayrılma haberinin, Güney Kıbrıs ile Rusya arasında çifte vergilendirmeden kaçınma anlaşması olmasına karşın Rum yönetimini paniğe soktuğunu yazdı.
   Gazete, Rum Başkanlık Köşkü’nde önceki sabah basına kapalı düzenlenen toplantıda, Güney Kıbrıs’ın OECD üyesi ülkeler arasında vergi ve şeffaflık konularında bilgi alış verişiyle ilgili talimatlarına uyumu konusunun masaya yatırıldığını belirtti.

    Habere göre, Anastasiadis’in talebiyle düzenlenen toplantıda, Güney’de uygulanan OECD talimatlarının gerek Rusların, gerek Hinduların vergilendirme ve şeffaflıkla ilgili bütün sorularına yanıt verdiği kaydedildi.

   Güney Kıbrıs’ın binlerce Rus şirketine ev sahipliği yaptığını hatırlatan gazeteye göre; Vadim Shvetsov, ülkeye geri dönüş kararına uymak istiyor.
   Ford ve Mazda ile işbirliği yapan ve 2013’teki geliri 1,7 milyar dolar olan Sollers isimli Rus oto sanayisinin yüzde 53,8’lik hissesine sahip olan Shvetsov, Rum şirketi Newdeal Investments Ltd’deki sermayesini Rus OJSC Erfiks şirketine aktardı.
   Rum Yönetimi, Reuters kaynaklı bu haberi son 24 saat içerisinde öğrendi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 03:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473