banner564

Son arzusu bu

BM Genel Sekreteri Ban ki Moon, görev süresi bitmezden önce Kıbrıs sorununun çözülmesini istiyor

Son arzusu bu
banner598
 Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile New York’ta görüşen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki Moon, 6 ay kalan görev süresi bitmeden Kıbrıs sorununun çözülmesi arzusunu dile getirdi.
   Fileleftheros gazetesi “Ban Görev Süresi Esnasında Çözüm İstiyor… BM Genel Sekreteri’nin Anastasiadis ve Akıncı’yla Görüşme Arzusu” başlıklı haberinde, Kasulidis-Ban arasındaki görüşmeye yer verdi.
   “Ban’ın, altı ay içerisinde tamamlanacak olan görev süresinin bitiminden önce, Kıbrıs sorununun çözümünü görme arzusunu dile getirdiğini” de ifade eden Kasulidis, kendisinin de Genel Sekretere, hem kendileri hem de iki liderin de arzusunun, 2016 yılı içerisinde çözüm bulunması yönünde olduğunu ilettiğini dile getirdi.
   Gazeteye göre Kasulidis Ban’a “bir dizi düzenli görüşmenin gerçekleştirileceği önümüzdeki haftalar içerisinde, daha fazla uzlaşı sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu da” iletti.
   “Bu uzlaşıların sağlanması halinde, bunların, toprak ile güvenliğin ele alınmasının gerekeceği bir so nraki aşamaya geçilmesine fırsat tanıyacağını” ifade eden Kasulidis, Genel Sekreter Ban’ın “muhtemelen iki lider arasında gerçekleştirilecek olan bir görüşmeye başkanlık ederek, bir çözüme damgasını vurmayı arzu ettiğini söylediğini” aktardı.
    Gazeteye göre Kasulidis ise, bunun üzerine Ban’a “bunu memnuniyetle karşıladıklarını, ancak bunun yararlı bir görüşme olması ve Greentree örneği gibi başarısız olmaması için, iki taraf arasındaki uzlaşıların olgunlaşacağı, uygun zamanı bulmaları gerektiğini” ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473