banner564

Stratejik Müttefik

İsrail’in, Güney Kıbrıs ile ilişkileri Rum basınının gündeminde:

Stratejik Müttefik
banner598
  İsrail’in enerji rezervlerini ve Orta Doğu’da cereyan eden gelişmeleri dikkate alarak düzenlediği yeni savunma doktrininde, Yunanistan’ın yanı sıra  Güney Kıbrıs ile ilişkileri geliştirdiği bildirildi.
   Fileleftheros haberi,“Kıbrıs Stratejik Müttefik... İsrail İlişkilerini Geliştirmesi Gereken Ülkeler Arasında Görüyor” başlığıyla okurlarına aktardı.
   İsrail’in, Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile ilişkilerini geliştirmeye verdiği önem ülkenin yeni savunma doktrininde şöyle izah ediliyor: 
   “Akdeniz, İsrail’i Avrupa ve Amerika ile bağlayan can simididir.’ Ardından son yıllarda hidrokarbonların bulunmasıyla meydana gelen yeni olgulara işaret ediliyor. Bu yeni olguların, İsrail’in savunmasına bağlı olarak deniz bölgesinin revize edilmesini zorunlu hale getirdiğine vurgu yapılıyor. İsrail deniz bölgesinde doğal gaz rezervleri bulunmasının ve Münhasır Ekonomik Bölge’nin belirlenmesinin bu stratejik rezervlerin korunmasını şart koştuğu belirtiliyor. Bu noktada, Çin, Hindistan ve Japonya’ya açılan ticari koridor olarak Kızıldeniz’e verilen önem vurgulanıyor. İsrail’in karadaki savunma kabiliyetin ötesinde bugün ilave bir güç unsuruna, stratejik ilişkiler geliştirmeye ihtiyaç duyduğuna işaret ediliyor. Bu ilişkilerde, aralarında Kıbrıs ve Yunanistan’ın da bulunduğu bölgesel ittifaklar öne çıkıyor.”

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474