banner564

‘Teşvik edici bir şey yok’

Malta’da İngiltere ve Almanya Başbakanları ile görüşen Anastasiadis hayal kırıklığına uğradı

‘Teşvik edici bir şey yok’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Malta’da dün gerçekleştirilen AB gayri resmi zirve toplantısı çerçevesinde, İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile bir araya geldiği haber verildi.
   Fileleftheros gazetesi “Tavır Değişikliği Görmüyorlar- Anastasiadis May, Merkel ve Juncker’le Kıbrıs Sorunu ve Türk Tutumunu Ele Aldı” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in Malta’da May, Merkel ve Juncker’le gerçekleştirdiği görüşmenin merkezinde, Kıbrıs sorunundaki Türk talepleri ile meselenin Avrupa boyutunun bulunduğunu yazdı.
   Anastasiadis’in May ve Merkel ile görüşmelerinin ise özel öneme sahip olduğunu kaydeden gazete, May ile Merkel’in Ankara ziyaretlerinden geldiklerini ve Türk liderliğiyle görüşmelerinin gündeminde Kıbrıs sorununun bulunduğunu kaydetti.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ankara’nın Kıbrıs sorununda çözüm istediğine dair genel tezin haricinde, May ile Merkel’den herhangi teşvik edici bir şey duymadığını ifade eden gazete, Türkiye’deki iç durum ve istikrarsız bölgesel ortamın, Ankara’nın tutum değişikliğine gitmesine herhangi bir imkân bırakmadığını belirtti.

Güvenlik ve garantiler

   Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, İngiltere Başbakanı Theresa May ile güvenlik ve garantiler konusunu görüştüğünü yazan gazete, May’in, İngiltere’nin, Kıbrıs’ta garantör güç olarak kalmak istemediği ve adadaki iki tarafın üzerinde hem fikir olacağı bir çözümü kabul etmeye hazır olduğuna dair tezini yinelediğini aktardı.
    Öte yandan gazete, Anastasiadis’in İngiltere Başbakanı May’i, Rum kesiminin, Türk tarafının Kıbrıs sorununun çözümünün ardından Türk vatandaşlarına dört özgürlük verilmesine dair talebi konusundaki görüşü hakkında bilgilendirdiğini de belirtti.
   Haberde, Anastasiadis’in May’i, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs sorunuyla ilgili BM himayesindeki müzakereler çerçevesinde gerçekleştirdikleri son görüşmede, Kıbrıs’la ilgili konferansın siyasi aşamada devamı konusunda alınan kararlar, aynı zamanda tarafların Kıbrıs’taki görüşmeleri hakkında bilgilendirdiği de ifade edildi.
   May’in ise Ankara’dan “Türkiye’nin Kıbrıs sorununda çözüm istediği” tezini getirdiğini kaydeden gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ise buna “Ankara’nın söyleminin pratikte ve müzakere masasında kanıtlanması gerektiği” yanıtını verdiğini yazdı.
   Gazete Anastasiadis’in Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ise, müzakerelerin devamı konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla anlaştıkları şeyler, aynı zamanda Türk vatandaşlarının dört özgürlükle ilgili talepleri hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473