banner564

Tüm askerler gidecek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas, Kıbrıs’taki müzakereleri yürüten Eide’ye açık konuştu:

Tüm askerler gidecek
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları Rum basınında yer aldı.
   Kocas, iki saatlik görüşme sırasında, Eide’ye Yunanistan’ın tezlerini aktarırken, garantörlüklere karşı olduklarını bir kez daha aktardı ve tüm askerlerin adadan gideceğini söyledi.
   Eide ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanıyla özlü bir görüşme yapma ve Yunanistan’ın tezlerini öğrenme fırsatı bulduğunu belirterek, uluslararası toplumun Kıbrıs sorununun çözümünü desteklemek ve çözüm çabalarını koordine etmek için elinden geleni yaptığı şu anda, Kıbrıs sorununun en kısa sürede çözülmesi için gerçek bir fırsatın var olduğunu söyledi.
Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
   Politis gazetesi, Atina’da yer alan görüşmeyi “Esas Yarından İtibaren – Liderler Eide’yle Görüşerek Isınma Hareketi Yapacak – ‘Tüm Askerler Dışarı” başlıklarıyla verdi.
   Simerini: “Yunan Dışişleri Bakanı Kocas’tan Eide’ye Net Mesaj: Garantilerin Son Bulması ve Askerlerin Çekilmesi” başlığını kullanırken, Haravgi şöyle dedi:
   “Kocas Yabacı Askerlerin Kıbrıs’tan Çekilmesini İstedi”.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474