banner564

Akıncı: “Her şey ümit verici”

Eide, müzakerelerde tarafların esas konunun içeriğine inme noktasında gerçek ve samimi bir irade gösterdiğini söyledi

Akıncı: “Her şey ümit verici”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün gerçekleşecek liderler görüşmesine katılmak amacıyla adada bulunan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla gerçekleştirdikleri dünkü görüşme, önceki günkü müzakereciler görüşmesi de dahil olmak üzere gerçekleştirilen her şeyin ümit verici olduğunu, sadece soyut olarak değil, esas konunun içeriğine inme noktasında gerçek ve samimi bir irade ile istek gördüğünü söyledi. Eide, çok uzun zamandır böyle bir şey görmediklerinin de altını çizdi.
Bu yüzden her iki lidere de önerisinin “sahip olunan zamanı iyi kullanmaları” olduğunu belirten Eide, boşa harcanacak zaman bulunmadığını kaydetti.
Görüşme sonrasında Eide kısa bir açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Sürecin lider odaklı bir süreç olmasına saygısından, görüşmenin içeriğiyle ilgili fazla bir şey söylemek istemediğini dile getiren Eide, yapılması gereken bir duyuru olursa liderler görüşmesi sonrasında liderler tarafında yapılacağını söyledi.
Kıbrıslı Türk ve Rum Müzakerecilerin harika bir iş ortaya koyduğunu vurgulayan Eide, müzakerecilerin hangi noktada olunduğuyla ilgili ortak bir anlayış ve yaklaşım hazırlamak için yoğun şekilde çalıştığını ifade etti.
Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’le de dün bir araya gelen Eide, bugün ara bölgede yer alacak olan liderler görüşmesine katılacak ve ilgili taraflarla çeşitli temaslar gerçekleştirdikten sonra Cuma günü adadan ayrılacak.

Akıncı, Talat’ı kutladı
Öte yandan  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler’in (CTP-BG) gerçekleştirdiği olağanüstü 25’inci Kurultayı’nda parti başkanlığına seçilen Mehmet Ali Talat’ı telefonla arayarak kutladı.

Maronitlerden Akıncı’ya tebrik
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün Gürpınar kökenli Maronit toplumundan bir heyeti kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde ilk sözü alan heyet başkanı Partellis Hadjdsessa, seçimi kazanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı tebrik etti. 
Akıncı, öteden beri Maronit toplumuyla diyaloğu olduğunu, yeni görevinde de bunu sürdürme kararlılığında olduğunu belirterek, “Yeni görevimde de bu diyaloğu sürdüreceğim. Ulaşmaya çalıştığımız barışçı çözümde Maronitlerin de huzur içinde yaşayabilmelerini ümit ediyorum. Bu yönde de çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473