banner564

Eczacılık öğrencileri TDP’den destek istedi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi”ni kabul etti.

Eczacılık öğrencileri TDP’den destek istedi
banner598
İnsiyatif sözcüsü Çağan Korkmazer kabulde yaptığı konuşmada, eczaneler arasında 350 metre mesafe bırakılması zorunluluğu getiren Eczacılık Tüzüğü’nden muaf tutulmak istediklerini kaydetti.
Tüzükten muaf tutulmamaları halinde gelecekte büyük mağduriyet yaşayacaklarına inandıklarını anlatan Korkmazer, sadece kendilerinin muaf tutulmalarını istediklerini, daha sonra Tüzüğün yürürlüğe girmesine karşı olmadıklarını ifade etti.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise konuşmasında, eczacılık öğrencilerinin yaşamakta oldukları sorunun genel anlamda ülke genelinde hakim olan plansızlıktan kaynaklandığını söyledi. Özyiğit, bu sorunun aşılması için tarafların bir araya gelerek ortak bir zeminde anlaşmaları gerektiğini kaydetti.
“Sorun gençlerin kendi ülkelerinde gerekli olanaklara erişememesi sorunudur” diyen Özyiğit, ülkede “ciddi bir plansızlık” olduğunu ve eğitimin de bu plansızlığa “kurban gittiğini” söyledi.
Özyiğit, ülkede ihtiyaç duyulan meslek alanları araştırılarak eğitim planlamasının buna göre yapılması gerektiğinin de altını çizgi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473