banner564

Bakanlık yalanladı

Girne’de orman arazisine çöp deposu yapılacağı iddiaları çevre dostlarını ayağa kaldırdı

Bakanlık yalanladı
banner598
Girne’de orman arazisine “çöp deposu” yapılması konusundaki karara karşı çıkan Girne Amerikan Üniversitesi ve “Girne çevre dostları”, üniversitede basın toplantısı düzenledi.
GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Millenium Başkanlık Ofisi Toplantı salonunda yer alan basın toplantısına GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, British University of Nicosia Genel Sekreteri Tuncer Hasan Tuncergil, GAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Genel Sekreteri Erhan Vechi, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hossein Sadri ve Amerikan Koleji’nden Koray Emirhoca katıldı.
Basın toplantısında açıklamada bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, üniversite ile St. Hilarion Kalesi arasındaki ormana çöp toplama alanı yapılması planlandığını kaydederek, tepki olarak Yeşil Barış Hareketi, üniversiteler ve artarak devam eden halk ve sivil toplum örgütlerinden destekler aldıklarını söyledi.

Bakanlığın böyle bir projesi yok
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Güngör bölgesinde “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin kurulacağını, Girne bölgesinde ise sadece katı atık transfer istasyonları yer alacağını belirterek basında çıkan bazı haberlerde belirtildiği gibi Bakanlığın Girne’de çöplük kurma veya çöp deposu oluşturulması konusunda herhangi bir projesi ve düşüncesi olmadığını açıkladı.
Bakanlık açıklamasında, Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) tarafından yürütülen ve Çevre Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın da paydaşlarından biri olduğu katı atık yönetimi çalışmaları çerçevesinde, tüm belediyelerin çöplerinin Güngör Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin yanında kurulacak yeni tesise getirilmesi ve burada katı atıktan enerji elde edilmesi planlandığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474