banner564

‘Tuzak var’

Terör örgütü ELAM, Rum Ulusal Konseyi’nden çekildi

 ‘Tuzak var’
banner598
 Güney Kıbrıs’taki terör örgütü ELAM’ın Başkanı Hristos Hristu, 2017 Devlet Bütçesinin görüşüldüğü Rum Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, partisinin Ulusal Konsey'den ayrıldığını açıkladı. 
   ELAM Başkanı, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in sözde kırmızı çizgilerini çürüttüğünü, Ulusal Konsey önünde vermiş olduğu taahhütleri yerine getirmediğini ve milli davayı kendi kişisel meselesi haline getirdiğini söyledi.
   Hristos Hristu şunları söyledi:
   “Türk politikasının hedeflerini başardığı ve bizi birçok uygulamanın, tehlikenin ve tuzağın gizli olduğu bir müzakereye sürüklediği görülmektedir. Anastasiadis’in İsviçre’de başka söylediğini, Perşembe akşamı başka bir şey yaptığını görüyoruz. Anastasiais’in Ulusal Konseye bilgi verme konusundaki tutumu, bizimle dalga geçmekten başka bir şey değildir. Anastasiadis, bir yandan Ulusal Konseyde siyasi güçlere bilgi vermeden ve onların görüşlerini almadan Kıbrıs sorununda herhangi bir harekette bulunmayacağı yönünde söz verirken, diğer yandan Ulusal Konseye bilgi vermeden, müzakerelerin yeniden başlamasını kabul ediyor.
ELAM, Anastasiadis’in politikasından yana olmayacak, Kıbrıs Helenizm’inin arkasından hazırladığı ‘suçu’ ortak olmayacak. Artık Ulusal Konseyde yer almamız için bir neden yoktur. Çünkü Anastasiadis’in, ifade ettiğimiz tezleri ciddi bir şekilde göz önünde bulundurması söz konusu değildir. İki bölgeli iki toplumlu federasyon çıkmazından da kaçınmamız gerekir” ELAM Başkanı aynı zamanda, asgari ihtiyaçları dahi karşıladığına inanmasa bile, olumlu oy vereceği savunma bütçesi hariç, Bütçeye ret oyu vereceğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474