banner564

Uyumlu bir çalışma

Doğal gaz konusunda 3’lü zirve new York’ta gerçekleşti

Uyumlu bir çalışma
banner598
   Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında ‘Stratejik İşbirliği’ çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi manşetten yayımladığı haberinde, bahse konu ülkelerin,  hidrokarbonlara sahip olarak, aynı zamanda aralarındaki işbirliğinin bölgedeki diğer ülkelerle de büyümesi için uygun koşullar yaratılması amacıyla, önümüzdeki aylarda önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını haber verdi.
   Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shukri’nin, New York’taki BM Genel Kurulu toplantısı çerçevesinde yaptıkları üçlü görüşmede, belirsizlik içindeki bazı konuların çözüme kavuşması için görüşmeleri hızlandırma kararı aldıklarını yazan gazete, deniz bölgelerinin belirlenmesine öncelik verileceğini kaydetti.
    Bunun Yunanistan ile Mısır’ı ilgilendireceğini de belirten gazete, buna paralel olarak bakanların, sürekli istişare mekanizmasını güçlendirmeye karar verdiklerini de iletti.
    Hidrokarbonlarla ilgili olarak ise, bunun bir işbirliği katalizörü olarak işlev yapacağının düşünüldüğünü belirten gazete, hidrokarbonların değerlendirilmesi konularının da ayrıca ele alınacağını belirtti.
    Bunun özellikle Mısır ve Rum kesimini ilgilendirdiğini ancak Yunanistan’ın da “büyük resmin” içinde olmayı arzuladığını kaydeden gazete, üç ülkenin dışişleri bakanlarının Atina’da yapılacak üçlü zirveye hazırlandığını, bununla birlikte üç ülke liderine de kolaylık sağlayacak bir tarih arandığını kaydetti.
    Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, hali hazırda Mısır Cumhurbaşkanı’nı Yunanistan’ı ziyaret etmeye çağırdığını kaydeden gazete, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın da Rum ve Mısır Dışişleri bakanlarını 18-20 Ekim tarihlerinde Atina’ya davet ettiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474