banner564

Meclis önünde eylem yaptılar

Eczacılık fakültesinde öğrenim gören bir grup öğrenci Meclis önünde eylem yaptı

Meclis önünde eylem yaptılar
banner598
“Göç Etmek İstemiyoruz”

Eczacılık fakültesinde öğrenim gören bir grup öğrenci dün Meclis önünde eylem yaptı.
Cumhuriyet Meclisi yeni yasama yılına eczacılık fakültesi öğrencilerinin protestosu, sloganları ve alkışlarıyla başladı.
“Bir eczanenin 350 metre yarıçap mesafesine başka eczane açılamayacağı” ile ilgili tüzük düzenlemesi nedeniyle mağdur olduklarını savunan ve Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi altında örgütlenen gençler, “Göç Etmek İstemiyoruz” sloganlarıyla Meclis önüne geldi.
“Yasa Bize Yaşam Size”, “350 Size Güzel”, “Keser Döner Sap Döner Gün Gelir Hesap Döner” ve “Yasanız Tasamız” gibi pankartlar açan öğrencilere aileleri ve bazı diğer üniversite öğrencileri de destek verdi.
Aileler, “Bugün kayıtlar var, pazartesi dersler başlıyor ve biz hala çocuklarımızın durumunun ne olacağını bilmiyoruz” diyerek yetkililere tepki gösterdi.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekillerinden Hüseyin Angolemli, Zeki Çeler, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekillerinden Doğuş Derya, Tufan Erhürman, Biray Hamzaoğulları ve Erkut Şahali’nin de Meclis önüne gelerek öğrencilerle görüştüğü eylem yaklaşık 2 saat sürdü.
Başbakan Kalyoncu ile görüşmeden önce de görüştükten sonra Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri adına basına açıklamalarda bulunan Çağın Korkmazer, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi, “Göç etmek istemiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474