banner564

Yeni değil

EDEK lideri Sizopulos, iki bölgeli federasyonu daha önceki liderliğin de reddettiğini açıkladı

Yeni değil
banner598
   Güney Kıbrıs’taki sözde sosyalist EDEK Partisi Başkanı Marinos Sizopulos, partinin iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümünü reddetme kararının, kendisinin döneminde değil, bir önceki EDEK liderliği döneminde alındığını söyledi.
   Sizopulos, Kathimerini gazetesine verdiği söyleşisinde, EDEK’in iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümünü neden reddettiği ve Kıbrıslı Türk ve Rum Partilerin Ledra Palace’taki toplantılarından neden ayrıldığına dair soruları yanıtladı.
   Habere göre, Sizopulos, partinin Kıbrıs sorunuyla ilgili ikiye bölündüğü iddialarını yalanlarken, kendisinin prosedüre ilişkin bazı konularla ilgili EDEK Merkez Komitesi’ne sunduğu önerilerin, parti üyelerinin tümü tarafından kabul edildiğini söyledi.
   Sizopulos, birtakım fikir ayrılıkları olduğunu ancak bunların önem arz etmediğini ifade ederken, iki toplumlu ve iki kesimli federasyonu reddetme sebebinin, birtakım konfederal ve ırkçı unsurlar tespit etmesi olduğunu belirtti.
    “Kıbrıslı Türk gruplarla” ilişki kurmayı başaramadığı konusunda kendi kendine eleştiride de bulunan Sizopulos, partiyle aynı düş ve fikirleri paylaşan gruplarla bu ilişkileri geliştirme niyetini ortaya koydu.
    Sizopulos, iki toplumlu ve iki kesimli federasyon adı altında halkın yanlış bilgilendirilmesine son verilmesi tezini savunduklarını; bu terminoloji altında özde konfederasyona götüren maddeler bulunduğunu ve bu çelişkiyi kabul edemeyeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473