banner564

Yeter ki Türke gitmesin

Yurt dışında yaşayan Rumlar, kuzeydeki eski rum mallarını satın almaya hazır

Yeter ki Türke gitmesin
banner598
   Kıbrıslı Rumların, kuzeyde kalan mülklerinin KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) aracılığıyla satışını önlemek amacıyla başlatılan girişimin, yurt dışındaki Rumlardan ilgi gördüğü bildirildi. 
   Fileleftheros gazetesi, Girne ve civar bölgelerin sözde “belediye başkanları” tarafından, bu taşınmazların yurt dışında yaşayan ve maddi imkanı elverişli olan Kıbrıslı Rumlarca satın alınması yönündeki girişiminin ilerlediğini haber verdi.
    Gazete, ABD’de yaşayan varlıklı Rumların, kuzeydeki Rum mülklerini satın almaya hazır olduklarını yazdı.

Anastasiadis destek verdi

   Gazete, özellikle Girne bölgesindeki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarında yaşanan bu durum sebebiyle Girne ve civarı köylerin sözde Rum belediye başkanlarının , Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşerek konu hakkında bilgi verdiklerini ve destek aldıklarını belirtti. 
   Habere göre sözde “Girne Belediye Başkanı” Glafkos Karialu, hedeflerinin, ciddi ekonomik sorunlar yaşayan Kıbrıslı Rumlar hakkında bilgi toplamak ve bu kişilerle temasa geçerek, ABD’deki Kıbrıslı Rumların, KKTC’deki taşınmazlarını satın alma niyetlerini iletmek olduğunu söyledi. 
   Sözde “Karava (Alsancak) Belediye Başkanı” Yannis Papayoannu ise açıklamasında, KKTC’deki eski Rum taşınmazlarının satışının önlenmesine ilişkin bir dizi öneriyi Anastasiadis’e sunduklarını ve bunlar arasında, taşınmazların yurt dışında yaşayan Rumlar tarafından satın alınması önerisinin de bulunduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 09:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tamer Kale
Tamer Kale - 4 yıl Önce

Bizim resmi tarihimizdeki yalanları da ciddi bir adam çıksa da yazsa keşke... Ama yazılmaz. Her görüşün bir adama giydirdiği tanrı elbisesi var. Bu adamdan elbiseyi çıkarsalar, kendileri çırılçıplak kalırlar.Az gelişmişlikten kurtulmanın tek yolu budur bence.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474