banner564

1 Eylül'de şarkılar birlikte söylenecek

1 Eylül Dünya Barış Günü bugün Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden bazı örgütlerin ortak organizasyonuyla kutlanıyor

1 Eylül'de şarkılar birlikte söylenecek
banner598
1 Eylül Dünya Barış Günü bugün Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden bazı örgütlerin ortak organizasyonuyla kutlanıyor.
PEO, Dev-İş, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, BES, Türk-Sen ile İki Toplumlu Barış İnisiyatifi tarafından organize edilen etkinlik saat 19.00’da ara bölgedeki Dayanışma Evi önünde yapılacak.
Etkinlik için Kıbrıslı Türk örgütlerin temsilcileri ve katılımcılar saat 18.00’de Kuğulu Park’ta toplanacak; saat 18.30’de Dayanışma Evi’ne doğru yürüyüşe geçecek.
18 Eylül'de ise barış yanlısı çalışmalarıyla tanınan Türk ve Yunanlı sanatçılar Zülfü Livaneli ile Maria Faranduri Çetinkaya Sahası’nda konser verecek. Konser saat 18.00’de başlayacak.

Siyasilerin mesajları
Meclis Başkanı Siber yayınladığı 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajında, savaşsız bir dünyanın dilendiği böylesi bir günde insanların yeni bir güne savaş haberleri uyandığını ifade ederek, yitirilen masum yaşamlar, geride kalanların acıları ve yaşama tutunmak için yurtlarını terk eden ailelerin acı, öfke ve çaresizlikle izlendiğini vurguladı.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Ünal Üstel, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde; dünyada yaşayan tüm insanların yaşadığı topraklarda dil, din, ırk ayrımı yapılmadan barış ve uzlaşının hakim olduğu bir yaşam sürmesini diledi.
Başbakan Ömer Kalyoncu yayınladığı 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajında, artık bir ülkede çıkan savaşın, sadece o yerle sınırlı kalmadığına, Suriye, Irak, Lübnan, Filistin gibi komşu ülkelerde de görüldüğü gibi, tehlikeli biçimde uluslararası boyut kazandığına işaret etti.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise mesajında, Kıbrıs’taki tüm barışseverleri, barış gönüllülerini, yarın, önce Kuğulu Park, ardından da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek iki toplumlu ortak etkinliğe katılmaya davet etti.
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, tüm dünya ve ülkenin, barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü ve barışın kökleşmesi için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecekleri söyledi. 

Diğer mesajlar…
1 Eylül Barış Günü dolayısıyla POED, KTÖS, OLTEK, KTOEÖS, DAÜ-SEN, Bağımsızlık Yolu, Komünist Emek Hareketi, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, Mağusa Gençlik Merkezi Aktivisti Olcayto Seyis, Feminist Atölye (FEMA) ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Yönetim Kurulu birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474