banner564

1 Mayıs bahane kebap şahane

İşçi bayramı dolayısıyla ülke genelindeki piknik alanları doldu taştı, vatandaşlar mangal keyfi yaptı

1 Mayıs bahane  kebap şahane
banner598
Melin DOBRAN
Dünya genelindeki birçok ülkede olduğu gibi 1 Mayıs İşçi Bayramı ülkemizde de dün kutlandı. Kimi vatandaş evinde, kimisi de piknik alanlarında eğlenmeyi tercih etti. Tatil nedeniyle Boğaz, Çınar, Taşkent, Alevkayası ve Kalkanlı gibi piknik alanları doldu taştı. Piknik alanında yer bulabilmek için sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, soluğu alanda aldı. Havanın da güzel olmasıyla beraber, büyükler mangal başında etleri pişirirken, çocuklar oyun oynamanın tadını çıkardı. Kimi vatandaş, yöresel müzik eşliğinde halay çekerken, kimisi de darbukasını alıp, ailece şarkı söyleyip eğlendi. Çınar piknik alanındaki vatandaşlar ise canlı müzik eşliğinde piknik yaptı. 

Giriş çıkışta trafik sıkıntısı oldu
  Diyalog’a konuşan bazı vatandaşlar, önceki gün Alevkayası’ndaki piknikte çıkan kavgayı anımsatarak, buna rağmen piknik alanlarında herhangi bir güvenlik görevlisinin olmadığını söyledi. Özellikle Boğaz piknik alanının giriş ve çıkışında zaman zaman trafiğin aksadığı gözlemlendi. 
Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar aileleri, dostları ve iş arkadaşları ile 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladıklarını söyledi. Vatandaşlar hem işçi bayramı hem de çalışma hayatı ile ilgili düşüncelerini de Diyalog’a anlattı.

Vatandaşlar ne dedi..??

Hayriye Kocacan: Memuruz. Ailemizle birlikte piknik yapıp eğlenmeye geldik. Böyle bir gün de olmasa ne gün eğleneceğiz? Çalışma koşullarından ve işimden memnunum. Her çalışanın çalışma şartları aynı olmayabilir. Yine de bir kesim çalışıp evine ekmek götürmek için uğraşıyor. Bugün işçi ve emektarın dinleneceği bir gün. Birçok kişinin zor koşullarda çalıştığını biliyoruz. Herkesin 1 Mayıs Bayramı kutlu olsun.

Aktaç Sucuoğlu: Çocuklarımız için mangal yakmaya geldik. Ben çalışıyorum, çalışma koşullarımdan memnunum. Herkesin 1 Mayıs’ını kutluyorum. Temennim sistemin değişmesi ve 1 Mayıs’ta çalışanların emekçilerin de tatil yapıp eğlenmesi yönündedir.

Zeliha Şaşkara: Çalışıyorum. Çalışma koşullarından memnumum ama maaşlarımız az. Bu sistem değişse iyi olacak. Herkesin ve arkadaşlarımın da 1 Mayıs Bayramı’nı kutluyorum. Gönül isterdi ki böyle bir günde tüm çalışanlar tatil yapsın.

Mehmet Ercan Gürkanlar: Ben belediyede çalışıyorum. Hayat şartları zor olmasına rağmen geçinmeye çalışıyoruz. Çalışan, mağdur olan ve emeğinin karşılığını alamayan insanlar da var. Şu an özel sektörde çalışanlar daha da mağdurdur. Tüm işçi arkadaşlarımızın 1 Mayısı’nı kutlarım.

Emine Yalıç: Çalışma şartlarımdan memnunum. Bizim haklarımız mevcut. Ek mesailerimiz de ödeniyor. Boğaz piknik alanına ailece eğlenmek için geldik. Güzel zaman geçirdik. Hafta sonu tatiliyle de birleştiği için iyice dinlendik.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474