banner564

10 bin ve 15 bin TL çalan iki genç tutuklandı

Şerife nineden 10, Dudu nineden de 15 bin TL çalan iki genç tutuklandı

10 bin ve 15 bin TL çalan iki genç tutuklandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’ ya bağlı Alaniçi köyünde ikamet eden ve kara gün için emeklilik maaşlarının bir kısmını saklayan  75 yaşındaki Şerife Korkmaz ile 88 yaşındaki Dudu Özmani’ nin ikametgahlarından toplam 25 bin TL çalındı.  
   Olayla ilgili olarak gözlatına alınan ve dün Gazimağusa Mahkemesi’ne çıkarılan Uğur Çayır ile Fehmi İlişen’e beşer gün tutukluluk verildi.
   Mahkemeye olayı aktaran Dörtyol polis karakolunda görevli polis memuru Metin Aslan zanlıların 18 Ağustos 2014 tarihinde Alaniçi köyünde Şerife Korkmaz’ ın ikametgahından 10 bin TL, Dudu Özmani’ nin ikametgahından ise 15 bin TL nakit para sirkat ettiklerini söyledi. Çalınan paraların 405 TL’ lik meblasının sarı ve kırmızı  iki cüzdan içerisinde Gazimağusa terminalinde atılı vaziyette  bulunduğunu söyleyen Aslan, geriye kalan miktarın henüz bulunamadığını bildirdi. 
   Zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyleyen Aslan, zanlıların ifadalerine dayanarak, sirkat edilen paranın büyük bir kısmını kumarda harcadıklarını bildirdi.

Telefon dökümleri incelendi
   Girne bölgesinde birçok kumarhanede araştırma yaptıklarını söyleyen Aslan, zanlıların telefon dökümlerinde olayın gerçekleştiği gece bir çok kişi ile telefon görüşmeleri yaptıklarının tespit edildiğini ve bu kişilerin şu an aranmakta olduğunu ifade etti.  
   Meselenin çok yönlü olarak soruşturulduğunu kaydeden Aslan, zanlılardan alınan ifadenin teyit ve tezkibinin yapılacağını, bulunamayan paranın aranacağını ve zanlı 2 Fehmi İlişen’ in olay gecesi giymekte olduğu ayakkabının aranacağını söyleyerek, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 5 gün ile sınırlandırdı.

Sağlamer: İfadeler baskı ile alındı
   Zanlıların avukatı İsmail Sağlamer zanlılardan ifadelerin baskı altında alındığını ve geçerli olmadığını iddia ederek  tutukluluk süresine itiraz etti. 
   Huzurundaki Şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlıalrın 5’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473