banner564

14 köy etkilendi

Yüksek gerilim hatlarının kopması nedeniyle Lefke bölgesine 4 saati aşkın bir süre elektrik verilemedi

14 köy etkilendi
banner598
Hakan YILDIRIM
Güneşköy Trafo 66 Kw yüksek gerilim iletim şebekesi toprak hattının koparak 11 Kw’lik orta gerilim havai hattının üzerine düşerek onu da koparması sonucu Lefke bölgesinde 14 yerleşim yeri dün elektriksiz kaldı. 
Olumsuz hava koşulları nedeniyle uzun süren elektrik kesintisi vatandaşların tepkilerini de beraberinde getirdi.
 Elektrik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Trafo 66 Kw yüksek gerilim iletim şebekesi toprak hattının kopması sonucu Yeşilyurt, Gaziköy, Doğancı, Taşpınar, Çamlıköy, Lefke, Gemikonağı, Bağlıköy, Bademliköy, Yeşilırmak ve Yedidalga’ya 4 saati aşkın bir süre elektrik verilemedi.
Diyalog muhabirinin elektrik kesintileri hakkında görüşlerine başvurduğu bazı vatandaş, elektrik kesintilerine alıştıklarını, artık ülkede yaşanan olumsuzlukların kendileri için pek de sürpriz olmadığını söyledi. 

***
Erhun Korkoz
Elektrikler gitti. 10:30 civarı teşrifi özleniyor. Bu memlekette her şey olur. Elektrik de gider, su da kesilir.
Ufuk Dora: Herkesin evinde, buzdolabında sakladığı yiyeceği var. Yanlış şeyler bunlar. Halka birgün önceden bildirmesi lazım önlemini alsın. Böyle giderse zor. Herkes perişan oldu bütün gündür. 
Mustafa Günay Tosunoğlu: Sadece bir yağmur damlası düşmesiyle, elektrik santralimiz iflas etti ve elektrikler kesildi. Elektrik santralinde motor mu bozuldu, mazot mu bitti ki gecikmeli elektrik veriliyor. Hiçbir ülkede böyle birşey yoktur. Trafosu bile patlasa yarım saat sonra giderilir.
Erol Aktınbilek: Zaten elektrik malum. İki yağmur düştü, 5-6 saat elektrik olmaz.
Mustafa Orhan: Herhalde arıza vardı. Güzelyurtt’ta hiç kesilmedi. Bizim bölgede sabahtan beri yok. Elektriklerin kesilmesi ekonomiye büyük zarar. Yarım saat, bir saat, iki saat olabilir ama, bu kadar uzun boylu olmaz. Bu çok tehlikeli birşey, yanlış birşey.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473