banner564

15 ay ceza aldı

15 gram uyuşturucu ile yakalanan, Denetimli Serbestlik Yasası altında serbest kalan fakat tüm kuralları ihlal eden sanık hapse gönderildi

15 ay ceza aldı
banner598
Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 15 gram hintkeneviri ile yakalanan ve 14 Kasım 2016 yılında Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakılan Modammed Khaled Mohammed Tantash, imza yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesi ile tutuklandı. 
19 Ocak 2018 tarihinde mahkeme emri ile cezaevine gönderilen Tantash hakkındaki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile verdiği kararı yargıç Temay Sağer okudu.
 
Herkesin vaktini boşuna harcadı
Tantash, uyuşturucu “alma” ve “tasarruf” suçlarından 15 ay hapse mahkûm edildi. Yargıç Temay Sağer,  Modammed Khaled Mohammed Tantash’ın 15 gram hintkeneviri ile yakalandığını ve 2016 yılında Denetimli Serbestlik Yasası altında serbest kaldığını ve bu süre zarfında 2017 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında imza yükümlülüğünü yerine getirmediğini vurguladı. Tantash’ın yakalandığı uyuşturucu miktarının da azımsanmayacak miktarda olduğuna dikkati çeken Sağer, sanığın kendine sunulan yasayı çiğnediğini ve devletin imkânlarının yanı sıra mahkemenin de zamanını boşuna harcadığına değindi. 
Sağer, Tantash’ın Denetimli Serbestlik süresini kullanmadığını, ülkeye 4 yıl önce geldiğinin altını çizdi. Kararda sanık aleyhine ve lehine olan olgulara değinen Sağer, Tantash’ın uyuşturucu alma, verme suçlarından yargılandığını anımsatarak oy birliği ile 15 ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473