banner564

15 bin kişiyiz

Değirmenlik göçmeni Rumlar, geri dönüşe olanak sağlanması için Rum liderliğini rakamlarla uyardı:

15 bin kişiyiz
banner598
   Eski adı ‘Kithrea’ olan Değirmenlik Belediyesi’nin güneydeki yönetimi, olası bir çözümden sonra geri dönmelerine olanak sağlamayan bir çözüme destek vermeyeceğini açıkladı. Yayımlanan bildiride Rum lideri Nikos Anastasiadis’e “bölge köyleriyle birlikte sayımızın 15 bin olduğunu hatırlatırız” denildi.
   Alithia gazetesinin “Kithrea ... Toprağa Bölgeci Yaklaşıma Hayır” başlıklı haberine göre sözde belediye tarafından yapılan yazılı açıklamaya yer verildi.
   Açıklamada, “Topografya ve özellikle Kıbrıs Rum federal eyaletine katılmak için iade edilecek her toprak yüzdesine olabildiğince çok göçmen dönmesi olanağı”, “kastedilen kriterlere” örnek gösterildi.
   Politis haberi “Değirmenlikliler Bölgeciliğe Karşı... İadede ‘Orta’ya Hayır” başlıklı haberinde sözde belediye ve koordinasyon komitesinin, bazı Rum sivil toplum örgütlerinin, çözüm sonrasında Rum idaresi altına girecek bölgelere kendi bölgelerini de ekletme ve bu amaç için uluslararası nüfuz sahibi üçüncü tarafları da devreye sokma çaba ve niyetini belirten açıklamalar üzerine görüş ortaya koyduğunu yazdı. 
   Fileleftheros da sözde belediyenin açıklamada, “Değirmenlik ve civar köylerden toplam 15 bin kişiyi temsil ettiğine” dikkat çekerek “temsil ettiğimiz binlerce göçmen, en kısa zamanda olmasını istediğimiz nihai düzenlemenin onaylanmasında söz ve rol sahibidir” vurgusu yaptığına dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474