banner564

15 gün sonra doğum yapacak

Dikkatsizlik ve sürat nedeniyle kaza yaparak, 9 yaşındaki kızı İlayda’nın ölümüne neden olan Fatma Çağlar, 5 bin TL para cezası ile kurtuldu

15 gün sonra doğum yapacak
banner598
Çiğdem AYDIN
Dikkatsizlik ve sürat nedeniyle kaza yaparak, 9 yaşındaki kızı İlayda’nın ölümüne neden olan Fatma Çağlar hakkındaki yargı süreci dün tamamlandı. Girne Kaza Mahkemesi’nde 6 davadan yargılanan sanık para cezası ile kurtuldu. Sanığın, aracını dikkatsiz, süratli ve tehlikeli bir şekilde sürerek kazaya neden olduğu ancak sanığın 15 gün sonra yeni bir bebek dünyaya getireceği için bir şans verildiği açıklandı. Kızı İlayda Özyıldız’ın ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili yargılanan Fatma Çağlar dün kaza mahkemesinde yargılanarak para cezasına çarptırıldı. Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin’in baktığı davada sanık ve avukatı Boysan Boyra da hazır bulundu. Sanık Fatma Çağlar, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olma, dikkatsiz sürüş, ihtiyatsız ve acele ile halka tehlike arz edecek şekilde sürüş yapma, süratli sürüş, seyrüseferiz ve muayenesiz araç kullanma suçları olmak üzere 6 davadan yargılandı. 

Tüm davalardan suçlu bulundu
Sanık hakkında verilen kararı okuyan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, sanığı tüm davalardan suçlu bulup mahkûm ettiğini açıkladı. Kazanın olgularında değinen Ulutekin,31 Aralık 2013 tarihinde saat 22.00 sıralarında Girne-Alsancak yolundan Lefkoşa’ya doğru FS 902 plakalı aracı ile seyreden sanığın, dikkatsiz, tedbirsiz acele ile tehlike arz edecek şekilde sürüş yaparak kazaya neden olduğunu söyledi. Ulutekin, sanığın dikkatsiz bir şekilde önündeki aracı geçtiğini, önde giden başka bir araca çarpmamak için direksiyon kırdığını ve orta refüjdeki bankete, ardından aydınlatma direğine çarptıktan sonra geri geri yolun karşı şeridine geçip beton su arkına çarptığını söyledi. Çarpmanın etkisi ile arka koltukta yolcu olarak bulunan İlayda Özyıldız araçtan savrularak yaşamını yitirdiğini kaydeden Ulutekin, sanık avukatı Boysan Boyra’nın mahkemeye sunduğu hafifletici unsurları da açıkladı.

Yeniden anne olacak…
Sanık avukatının sanığın 31 yaşında olduğunu, eşinden ayrıldığını ancak şuanda birlikte yaşadığı kişiden hamile olduğunu ve 15 gün sonra yeni bir bebek dünyaya getireceğini, sanığın çocuğunun ölümüne neden olmaktan dolayı çektiği üzüntü ve vicdan azabından daha büyük bir cezanın olamayacağını, sanığa son bir fırsat verilmesini talep ettiğini söyledi. Ulutekin, yargılandığı davalardan suçlu bulunup mahkûm edilen sanığa takdir edilecek cezayı belirlerken tüm olguları değerlendirdiğini ifade etti. Ulutekin, sanığın kazanın meydana gelmesindeki kusur oranının yüksek olduğunu, ebeveynlerin görevinin çocuklarını tehlikelerden korumak olduğunu ancak sanığın sorumsuzluğu yüzünden çocuğunun yaşamını yitirdiğini ifade etti. 
Ulutekin, ancak sanığın 15 gün sonra yeni bir bebek dünyaya getireceğini, sanığa hapis cezası verilmesinin doğacak bebek için de ceza olacağını, sanığın eski eşinin de şikâyetçi olmadığını belirtti. Ulutekin, bu nedenle sanığa ilk ve son bir şans verdiklerini belirterek, sanığı mahkûm olduğu davalardan 5 bin TL hapis cezasına çarptırılmasına ve 6 ay süre ile sürüşten men edilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473