banner564

2 kişi sorgulandı

Rus uyruklu 15 yaşındaki kızın tecavüze uğradığı iddiasıyla polise çelişkili açıklamalar yaptığı ortaya çıktı

2 kişi sorgulandı
banner598
Teoman TURAN
Girne’ye bağlı Lapta Köyünde yaşayan Rus uyruklu 15 yaşındaki kız, Lapta Polise Karakolu’na giderek annesinin erkek arkadaşı R.A’nın tecavüzüne uğradığını öne sürdü. İddia üzerine gözaltına alınan ve 3 gündür tutuklu bulunan R.A’nın masum olduğu ortaya çıktı. Genç kız önceki gün polise gidip ilk ifadesini değiştirerek, kendisine tecavüz eden asıl şahsın 17 yaşındaki erkek arkadaşı İ.B olduğunu söyledi. Bu yeni iddia üzerine polis, İ.B isimli 17 yaşındaki Rus uyruklu zanlıyı gözaltına aldı. Polis, İ.B’yi tutuklama talebi ile tecavüz iddiasıyla tutuklu bulunan R.A’yı ise vahim zarar suçundan teminata bağlamak için dün Girne’de mahkemeye çıkardı.

3 gün sonunda suçsuz olduğu anlaşıldı
Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yalçın Davrandı, zanlı R.A.’nın şikâyet üzerine 27 Haziran’da “Cinsel tecavüz” ve “Vahim zarar” suçlarından tutuklandığını anlattı. Davrandı, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, 15 yaşındaki A.K.’den yeniden ifade aldıklarını ve çelişkili ifadeler verdiğini daha sonra ise 17 yaşındaki erkek arkadaşı İ.B. ile birlikte olduğunu itiraf ettiğini, bunun üzerine zanlı R.A., aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 

24 yıldır çalışma izni ile kalıyor
Davrandı, zanlı aleyhine getirilen “Cinsel tecavüz” suçlamasının geri çekildiğini, ancak “Vahim zarar” suçundan dava getirildiğini kaydetti. Polis memuru Yalçın Davrandı, zanlının 24 yıldır KKTC’de çalışma izinli olarak kaldığını, Mart ayında ise çalışma iznin iptal edildiğini kaydetti. Davrandı, zanlının davası görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 5 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 bin TL kefalet ve zanlının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi. 
Tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan İ.B’nin ise duruşması ile yaşından dolayı kapalı oturum olarak gerçekleştirildi. Mahkemenin zanlı hakkında soruşturma amaçlı 3 gün tutukluluk emri verdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474