banner564

2 milyon  Sterlinlik plan

Ünlü iş adamının cinsel içerikli görüntülerini gizlice çeken kız arkadaşı ile kayıtları şantaj aracı olarak kullanmaya çalıştıkları öne sürülen suç ortaklarının ses kayıtlarına ulaşıldı

2 milyon  Sterlinlik plan
banner598

 Suna ERDEN

Ülkenin tanınmış iş adamının cinsel içerikli görüntülerinin gizlice çekilip şantaj aracı olarak kullanılmak istenmesi ile ilgili soruşturma devam ediyor. 
Soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamının kız arkadaşı bankacı Didem Uçak, medyum Arife Oğuzoğlu, Muharrem Tanrıverdi ve İsmail Dimilliler dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarılırken, yeni kanıtlara ulaşıldı. 
Polis, zanlı Muharrem Tanrıver’in aracında ele geçirdiği hard disk üzerinde yaptığı incelemede iş adamının gizli çekilmiş görüntülerini tespit etti. Ayrıca iş adamının bir yılı aşkın süredir kız arkadaşı olan zanlı Uçak’ın cep telefonunda ise diğer zanlılarla olan konuşmaları belirlendi. Konuşmalarda zanlıların ünlü iş adamından nasıl para sızdıracaklarına dair konuşmalar olduğu açıklandı. Soruşturma devam ederken, olayın geçtiğimiz Haziran ayında polise yansıdığı öğrenildi.

Falcıya dert yanıyordu
İddialara göre ünlü iş adamının yanında çalışan Didem Uçak, sık sık ilişkisinin gidişatı ile ilgili medyum Arife’ye fal baktırıyordu. İlişkisinde sorun yaşayan, iş adamının evliliğe ikna edemeyen Uçak, onunla olan cinsel ilişki görüntülerini gizlice çekerek baskı aracı olarak kullanmak istedi. Arife tarafından temin edilen gizli kamerayı yatak odasına yerleştiren Uçak, elde ettiği görüntüleri saklaması için Arife’ye verdi. Bu durumdan Arife’nin erkek arkadaşı ve onun arkadaşı olan Dimilliler’in de haberi oldu. Görüntüler diğerlerinin eline de geçince zanlı Uçak durumu erkek arkadaşı olan iş adamına anlattı. İş adamı da polise ifade vermesi gerektiğini söyledi. Zanlı Uçak Haziran ayının 15’inde polise giderek olanları anlattı. Ancak görüntüler şantaj aracı olarak kullanılmak istenince polis soruşturması başlatıldı. 
Zanlıların Uçak’ı da ikna ederek görüntüleri kullanıp iş adamından 2 milyon Sterlin almayı hedefledikleri öne sürüldü. 

Polis: Ses kayıtları ele geçirildi
Soruşturma çok yönlü devam ederken zanlılar dün ek süre talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 
Özel Soruşturma Biriminde görevli polis, özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan tutuklu bulunan dört zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Zanlıların tasarrufunda bulunan kayıt cihazları, USB, hard disk, bilgisayarlar, telefonlarla ilgili teknik incelemenin sürdüğünü açıklayan polis, yapılan incelemede zanlı Tanrıver’in aracında ele geçirilen hard diskte müştekinin gizli çekilmiş görüntülerinin bulunduğunu açıkladı. Polis, ayrıca zanlıların müştekiden nasıl ve ne şekilde para sızdıracaklarına dair konuşmaların olduğu ses kayıtlarının da tespit edildiğini açıkladı. Teknik incelemelerin sürdüğünü, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473