banner564

2 yıl hapiste

Ustasının 8 bin 960 lirasını çalan Yasin Usta’ya ibretlik bir ceza verildi:

2 yıl hapiste
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Demirhan'da faaliyet gösteren “Soydan Petrol” isimli iş yerinde çalışan Yasin Usta, 19 Şubat tarihinde muhasebe odasının kapısını kırarak kasadan 8 bin 960 TL çaldığı gerekçesi ile sanık Veysi Pölent ise Usta’ya yardım ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Sanık Usta ve sanık Pölent soruşturmanın ardından yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı. Aleyhine, “Bina açma, mülke tecavüz ve müstahdem tarafında sirkat ve sirkat “suçlarından dava getirilen sanıklar Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi. Sanıklar hakkında dün açıklanan kararda işlenen suçların işveren ve işçi arasındaki güveni sarstığına vurgu yapıldı. Sanıklar hakkında verilen kararı okuyan ağır ceza yargıcı Rauf Kürşad, 19 Şubat tarihinde Soydan Petrol’de meydana gelen olayda sanık Usta’nın iş yerine ait muhasebe odasının kapısını kırarak para kasasında muhafaza edilen 8 bin 960 TL nakit parayı çaldığını söyledi. 

Kiralık arabayı da alıp gitti
Yargıç, sanığın ayrıca iş yerinin yanında faaliyet gösteren “Tuğdem Rent A Car” isimli şirketine ait olup, kontak anahtarı üzerinde bırakılan ZMJ 552 plakalı aracı mal sahibinden izinsiz alıp olay yerinden kaçtığını belirtti. Yargıç, çalınan aracın Ercan-Meriç anayolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulunarak emare olarak alındığını ve sanığın ise daha sonra Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.
Yargıç, sanık Usta’nın ifade verdiğini ve ifadesinde kendisine yardımcı olduğu beyanında bulunduğu sanık Veysi Pölent’in de Lefkoşa’da bir bet ofiste tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

Pişman olmaları hafifletici neden…
Yargıç, sanıkların pişman olup suçlarını kabul ederek adaletin erken tecelli, bulmasına katkı koyduklarını belirterek, bu durumun lehlerine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç Kürşad , sanıklar hakkın verilen kararda suçun işleniş şekline ve katkılarına göre ayrım yaptıklarını, sanık Yasin Usta’nın müstahdemi olduğu işyerini soymasını hoşgörü ile karşılayamayacakları gibi ondan alacağı olduğu gerekçesi ile bu suçu işlemişine yardım eden sanık Pölent’e de hoş görü ile bakamayacaklarını belirtti. 

Yarısını bette harcamışlar
Yargıç ayrıca sanıkların çalmış oldukları 8 bin 960 TL paranın 4 bin 37 TL sinin bulunduğunu ve geriye kalanın sanıklar tarafından Bet Ofiste harcandığının tespit edildiğini ifade ederek, mağduru eksik paralar için tazminde etmediklerini dile getirdi. Yargıç, sanık Usta’yı aleyhine getirilen “bina açma, mülke tecavüz ve müstahdem tarafında sirkat suçlarından”  2 yıl, sanık Veysi Pölent’e ise “bina açma, mülke tecavüz ve sirkat” suçundan 18 ay hapis cezası vermeyi uygun buldukları açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473