banner564

20 Kasım’da yine Cenevre

Toprak konusunu görüşen liderler müzarelere bir hafta ara verme kararı aldı

20 Kasım’da yine Cenevre
banner598
Raif DOĞRU

  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Mustafa Akıncı, 5 günlük Mont Pelerin zirvesinin son gününde toprak konusunu daha detaylı bir şekilde ele aldı. Yaklaşık 5 saat süren ve KKTC saati ile bu sabah 01.00 raddelerinde sona eren müzakere sonrasında yapılan açıklamada, 20 Kasım’da yine Cenevre’de buluşma kararının alındığı belirtildi.
   Türk tarafının açılımları karşısında ‘durum değerlendirmesi’ için bir haftalık süreye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Rum lideri Anastasiadis, müzakerelerin Kıbrıs’ta devam etmesini önerdi. Akıncı ise, ikinci raundun yine Cenevre’de olmasını isteyince, ortak mutabakat sağlandı.
   BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide yaptığı kısa açıklamada, liderlerin gelecek Pazar günü ‘kaldıkları yerden devam etme’ kararı aldıklarını açıkladı. Eide, ev sahipliğinden dolayı İsviçre hükümetine teşekkür eden liderlerin 5 günlük süre içinde ağırlıklı olarak toprak konusunu ve diğer konuları ele aldıklarını kaydetti.

Ulusal Konseyi toplayacak

   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Rum lideri Nikos Anastasiadis, önümüzdeki Çarşamba günü Ulusal Konseyi toplayarak, Türk tarafının açılımları konusunda bilgi verecek.
   Anastasiadis’in, Yunan hükümetiyle de istişarelerde bulunacağı belirtiliyor.
   Anastasiadis ve beraberindeki Rum heyetinin, bugün öğle saatlerinde, Akıncı ile heyetinin ise akşam saatlerinde adaya dönmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2016, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473