banner564

4 gün daha bekleyecekler

Narkotik Şube’nin operasyonu sonucunda tasarruflarında 24 gram uyuşturucu madde bulunan 6 zanlıdan 3’ünün tutukluluk süreleri uzatılırken diğerleri serbest kaldı

4 gün daha bekleyecekler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da önceki gün gerçekleştirilen operasyon sonucu tasarruflarında 24 gram uyuşturucu madde bulunan Osman Özbayır, Özcan Seymen ve Osman Kapsıl dün ek tutukluluk istemi ile  mahkeme huzuruna çıkarılırken, aynı operasyon kapsamında tutuklanan Hüseyin Özbayır, Uğur Özbayır ve Dilek Şimşek’in suçsuz oldukları anlaşıldığından mahkeme huzuruna çıkarılmadan serbest bırakıldılar.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 23 Mart 2017 tarihinde aldıkları bilgi ışığında, zanlı 1 Osman Özbayır’ın evine operasyon düzenlediklerini ve Osman Özbayır’ın elinde bulunan ve içerisinde 13 gram uyuşturucu madde olan poşeti ağzı ile parçalamak istediği sırada tespit edildiğini söyledi. 
Zanlı 2 Özcan Seymen’in ise elinde uyuşturucu içeren sarma sigara ile tespit edildiğini belirten Kavaz, ev içerisinde yapılan aramada 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını kaydetti.

Hücreye konulacağı esnada uyuşturucuyu yere attı
Kavaz, zanlı 3 Osman Kapsıl’ın ise aynı evde tespit edildiğini ve mesele kapsamında tutuklanarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde hücrelere yerleştirileceği esnada, üstünün aranmasından hemen önce cebindeki 10 gram uyuşturucu maddeyi yere attığını anlattı. Kavaz, mesele ile ilgili olarak mahkeme huzurundaki zanlılar ile 3 kişinin önceki gün mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhlerinde soruşturma maksatlı birer gün  tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. 
   Mesele ile ilgili olarak tutuklanan diğer 3 zanlının, uyuşturucu maddeler ile bağlantısı tespit edilemediğinden serbest bırakıldığını belirten Kavaz, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin analiz sonuçları ile parmak izi inceleme sonuçlarını beklediklerini ifade etti ve mahkemeden süre talep etti.
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 4’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474