banner564

“43 yıldır tek çivi çakılmadı”

Maraş’ın sadece seçim dönemleri hatırlandığını söyleyen Pertev Paşa Mahallesi Muhtarı Cüce, bölgeye yatırım yapılmadığını söyledi

“43 yıldır tek  çivi çakılmadı”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde bulunan Pertev Paşa Mahallesinin Muhtarı Arif Cüce,  43 yıldır bölgeye hiçbir yatırım yapılmadığını, siyasilerin bölgeye yalnızca seçim dönemleri uğradığını ileri sürdü. 
Diyalog muhabirine konuşan Cüce, başta kendi mahallesi olmak üzere tüm Maraş bölgesi ile ilgili sıkıntıları aktardı. 
Cüce, bölgede işsizlik, konut sıkıntısı, sağlık hizmetlerine erişim sıkıntısı, yatırım yapılmaması gibi sorunlar olduğunu ifade etti. 
Bölgede bulunan gençlerin eğlence merkezi ve sosyal tesislerden mahrum olduğunu belirten Cüce, bölge halkının yararlanabileceği tesisler yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Üniversitelerin bölgeye yararı yok
Gazimağusa’nın bir üniversite kenti olarak anıldığını ancak kentle kaynaşamadığını savunan Cüce, özellikle Maraş bölgesinin, üniversitelerden herhangi bir fayda göremediğini ifade etti.
Maraş’a ziraat fakültesi kurulması halinde bölgenin canlandıracağını söyleyen Cüce, Maraş bölgesinin tarıma elverişli olduğunu dile getirdi. Bölgede bulunan gençlerin eğlence merkezi ve sosyal tesislerden mahrum olduğunu belirten Cüce, işsiz olan insanları eğitmek ve meslek sahibi yapabilmek için bölgede eğitim merkezlerinin kurulmasının faydalı olacağını ifade etti.
Cüce, bölge gençlerinin devlet ya da belediye kapılarında iş aradığını, birçok gencin ise işsiz olduğunu kaydetti.
Bölgenin en büyük sıkıntılarından bir tanesinin de konut sorunu olduğuna dikkat çeken Cüce, sosyal konut veya belediye evleri yapılarak bu sıkıntının çözülebileceğini belirtti. Cüce, Maraş bölgesinde birçok evde çoklu aile yaşamı olduğunu da vurguladı.

Siyasiler bölgeyle ilgilenmiyor
Siyasilerin bölgeyi sadece seçim zamanı geldiğini savunan Cüce, Maraş’a 43 yıldır yatırım yapılmadığını, tek yapılan yatırımın Mağusa Gelişim Akademisi olduğunu, akademinin anaokulu olarak kullanıldığını ifade ederek, bölgeye bir yararı olmadığını savundu.
Bölgemizde 24 saat sağlık hizmeti istiyoruz
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin bölgeye olan uzaklığına dikkat çeken Cüce, Sağlık Ocağı’nda ise gerek sağlık ekibinin gerekse ambulansın sadece mesai saatleri içerisinde hizmet verdiğini ifade etti. Cüce, bölgeye 24 saat görev yapacak ambulans ve sağlık ekibi talep ettiklerini dile getirdi.

Parlamenter sistemin değerini bilmeliyiz
Siyasetçilerin başkanlık sistemini yürütemeyeceğini ileri süren Cüce, birçok siyasinin diğer liderlerle görüşmekten bile kaçındığını ve başkanlık sisteminin başarılı olamayacağını iddia etti. Cüce “Parlamenter sistemin değerini bilmeliyiz” dedi. Siyasi liderlerin halka yaptığı sağduyu çağrısını da hatırlatan Cüce, bir muhtar olarak kendisinin aynı çağrıyı tüm siyasi parti liderlerine yaptığını belirterek, yürütülebilir bir hükümet modeli oluşmasının en büyük temennileri olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474