banner564

6 ayda 17 bin hastaya hizmet

Faiz Sucuoğlu, Trenyolu Polikliniğinin Devlet Hastanesinin yükünü yüzde 30-40 oranında azalttığını bildirdi

 6 ayda 17 bin  hastaya hizmet
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Trenyolu Polikliniği’nin ikinci etap açılışı Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından gerçekleştirildi.  Trenyolu Polikliniği’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Yeşim Gümüşdağ, bazı bakanlar, bazı milletvekilleri, bakanlık yetkilileri, poliklinik çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 
Törende ilk konuşmayı yapan Yeşim Gümüşdağ, Trenyolu Polikliniği’nin ilk etap açılışının 29 Temmuz’da yapıldığına işaret ederek, ikinci etabının ise tamamlanarak, tam teşekküllü olarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.  Poliklinik hizmetleri hakkında bilgi veren Gümüşdağ, Trenyolu Polikliniği’nin Ağustos 2016’dan bu yana yaklaşık 17 bin hastaya hizmet verdiğine işaret etti. 

Sucuoğlu: Nalbantoğlu’nun yükü azaldı
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Trenyolu Polikliniği’nin önemine işaret ederek, Trenyolu Polikliniği’nin özellikle Suriçi, Kaymaklı, Çağlayan, Yenişehir, Kızılbaş ve bölgeye otobüsle gelen vatandaşlara önemli hizmetler verdiğini kaydetti. Trenyolu Polikliniği’nin Ocak ayında 5 bin 785 hastaya hizmet verdiğine dikkat çeken Bakan Sucuoğlu, bunun önemini vurgulayarak, Trenyolu Polikliniği’nin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü yüzde 30-40 oranında azalttığını anlattı.

Özgürgün: Sağlığa önem veriyoruz
Açılışta son konuşmayı yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Trenyolu Polikliniği’nin bölge halkı, genelde de sağlık için önemli bir adım olduğuna işaret ederek, emeği geçen herkesi kutladı. Sağlığın ekip, anlayış, toplu düşünebilme ve hareket etme işi olduğuna işaret eden Başbakan Özgürgün, göreve geldikleri günden bu yana hükümet olarak sağlığa çok önem verdiklerini ve bunun için çalıştıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473