banner564

“Bu sonuç şaşırtmadı”

Başbakan Özgürgün, Anastasiadis’in tavrının müzakere sürecine katkı koyan tüm uluslararası güçlere karşı saygısızlık olduğunu belirtti

“Bu sonuç şaşırtmadı”
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, bugünkü liderler görüşmesinde Rum lider Anastasiadis’in faşist - ırkçı bir grubun önerisini sahiplenerek sergilediği tutumun, 20 aydır sürdürülen son müzakere sürecine katkı koyan başta Türk tarafı olmak üzere tüm uluslararası güçlere karşı düpedüz saygısızlık olduğunu vurguladı.
Başbakan Özgürgün yaptığı yazılı açıklamada, Rum Temsilciler Meclisi’nin Enosis’in Rum okullarında kutlanmasına ilişkin kararının sonrasında gerçekleşen dünkü liderler toplantısında Rum lider Anastasiadis’in müzakere masasını terk etmesini, “Özellikle Mont Pelerin’ deki görüşmelerden bu yana beklenen bir sonuçtu ve şaşırtıcı olmamıştır” diyerek değerlendirdi.

Başbakan Özgürgün açıklamasında şu soruları yöneltti:
“Ada’da iki eşit halkın ortaklığına dayalı bulunacak adil, yaşayabilir bir anlaşmanın her iki halkın çıkarlarına olacağı inancıyla yıllardır Kıbrıs Türk tarafınca gösterilen gayretlerin, bağnaz Rum tutumunun kurbanı olmasına ne kadar daha seyirci kalınacaktır? Dahası, Ada’da çözümsüzlüğün gerçek kaynağının değişmeyen Rum –Yunan zihniyeti olduğu, ne zaman anlaşılacaktır?”

Rum lidere tepki yağdı
Öte yandan Rum lider Anastasiadis’in dün masadan kalkmasına KKTC’deki dernek ve siyasi partilerden tepki yağdı.
Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, dünkü liderler görüşmesinde Rum lider Anastasiadis’in “söyleyecek bir şeyim yoktur” deyip kapıyı sertçe vurup çıkmasının KKTC milletine büyük bir edepsizlik ve saygısızlık olduğunu ifade etti.
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, liderleri “kişisel fevri davranışlarla müzakere zeminini tehlikeye atmak yerine aklıselimle daha serinkanlı davranarak çözüm yolunu zorlamaya” davet etti. 
Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), “Rum Yönetimi Lideri’nin, Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yaptığı bu saygısızlığı kınıyor, aynı zaman da bu saygısızlığı Kıbrıs Türk Halkı’na yaptığını hatırlatıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473