banner564

Yıldızdal’ın suçla bağlantısı yok

Pakistan uyruklu 2 kişiyi zorla kaçırıp darp ettikten sonra paralarını aldığı öne sürülen Erkan Urkan ile Muhammed Akram kefaletle serbest bırakıldı

Yıldızdal’ın suçla  bağlantısı yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 6 Şubat 2017 tarihinde, Pakistan uyruklu müştekiler Muhammed Sajid Perver ile Muhammed Ali Raza’yı, ikametgahlarından zorla kaçırarak Lefkoşa’da bulunan pansiyona götürdükleri ve burada zorla paralarını gaspettikleri öne sürülen Erkan Urkan ile Muhammed Akram, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mesele ile ilgili daha önce tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarılan Ömer Yıldızdal’ın ise mesele ile ilgisi olmadığı anlaşıldığından serbest bırakıldı.

Aranan 2 kişi güneye kaçtı
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Şükrü Hafız, zanlıların 6 Şubat 2017 tarihinde saat 23.30 raddelerinde, Gazimağusa’da ikamet eden Pakistan uyruklu Muhammed Sajid Perver ile Muhammed Ali Raza’yı ikametgahlarından zorla kaçırdıktan sonra Lefkoşa’da bulunan özkanoğlu pansiyona götürdüklerini ve burada müştekilere sopalarla vurarak, Muhammed Sajid Perver’in cebindeki 600 dolar ile 50 TL, Muhammed Ali Raza’nın cebinde bulunan 800 dolar ile 700 TL nakit parayı zorla gasp ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak zanlılarla beraber aranmakta olan ve bir tanesinin ismi Tanver olarak tespit edilen 2 zanlının Güney Kıbrıs’a kaçmasının kuvvetle ihtmal olduğunu belirten Hafız, mahkeme huzurunda bulunan zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

20 bin TL ödediler
Hafız, zanlıların mahkemenşn uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 10’ar bin TL bnakdi kefalet ödemeleri ve KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin, lehlerinde 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmeleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474