banner564

Hamdo gümrüğe takıldı

Türkiye’den KKTC’ye gelen lojistik firmasına ait tırın yatak bölümünde kaçak yollardan ülkeye giriş yapan Suriyeli ve ona yardım eden şoför tutuklandı

Hamdo gümrüğe takıldı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Limanı’nda geçtiğimiz Pazartesi günü KKTC’ye bir tır içerisinde gizlenerek kaçak olarak girmeye çalışan Suriye uyruklu Hamdo Khili Aljrwimi ve ona yardımcı olan tır şoförü Kenan Adalı, dün soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Suriye uyruklu zanlının daha önce polise beyan etmiş olduğu isminin gerçek olmadığı ve asıl isminin Hamdo Khili Aljrwimi olduğu da soruşturma süresinde ortaya çıktı.

Tırın yatak bölümüne gizlendi
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Keleş, mahkeme huzurunda bulunan Suriye uyruklu zanlı Hamdo Khili Aljrwimi’nin, zanlı 2 Kenan Adalı’nın yardımı ile bir lojistik şirketine ait tır içerisindeki yatak bölümüne gizlenerek yasadışı yollardan KKTC’ye girmek istediği sırada, tırı kontrol eden gümrük görevlileri tarafından fark edildiğini söyledi.

Terör olayları ile bağlantısı araştırılıyor
Zanlıların aynı gün tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldıklarını ve haklarında soruşturma maksatlı 2’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Keleş, bu süre zarfında zanlı 1 Hamdo Khili Aljrwimi’nin Türkiye’de gerçekleşen terör olayları ile ilgili bağlantısının olup olmadığının belirlenmesi amacı ile Türkiye Cumhuriyeti’nde ilgili makamlarla yazışmanın yapıldığını ve cevap beklendiğini söyledi.

KKTC ile bağları yok
Zanlıların KKTC vatandaşı olmadığını ve KKTC ile hiçbir yasal bağlarının bulunmadığını belirten Keleş, zanlıların davalarında hazır olmalarını temin edebilmek amacı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’nde muhafaza edilmelerini talep etti.

1 ay beklemek zorundalar
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların,  davalarında hazır olmasını temin edebilmek maksadı ile 1 ayı aşmayan bir süre için Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak muhafaza edilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474