banner564

“Bir adım öne geçeriz”

Maraş’ın KKTC yönetiminde iskana açılmasını talep eden Arıklı, müracaat eden eski hak sahiplerine mallarının iade edilmesi gerektiğini savundu

“Bir adım öne geçeriz”
banner598
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Maraş’ın KKTC yönetiminde iskana açılmasını önerdi. Arıklı, yazılı açıklamasında, Kıbrıs müzakere sürecinin artık tıkandığı ve bu şekilde yürütülen müzakerelerin olumlu bir netice vermeyeceğinin anlaşıldığını, bu kapsamda iki halk arasında güven yaratıcı önlemlere ihtiyaç duyulduğunu savundu.
GSM ve sınır kapısı açılması olayında Rumların ciddi bir adım atmadığı, bundan sonra da kolay kolay adım atmalarının beklenemeyeceğini kaydeden Arıklı, güven yaratıcı önlemlerin Türk tarafı tarafından atılmasının daha uygun olacağı ve bu yönde atılabilecek en önemli adımın ise Kapalı Maraş’ın iskana açılması olabileceğini iddia etti.
Arıklı, “Maraş’ın KKTC yönetiminde iskana açılması ve belli bir süre içerisinde müracaat eden eski mal sahiplerine iadesinin sağlanması halinde, KKTC hem çözüm sürecinde bir adım öne geçecek, hem de ekonomisine bir anda milyarlarca dolarlık bir girdi sağlayacaktır. Maraş’ın bu şekilde iskana açılması 1984 yılında Maraş ile ilgili alınmış olan BM kararına da aykırı değildir. BM, almış olduğu karara uygun olarak Maraş’ın iskana açılmasında gözetleyici rol oynayabilir” görüşlerini savundu.

YDP Rum Meclisi’nin kararını yorumladı
Öte yandan Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Kıbrıs Rum Meclisinin Enosis plebisitinin kutlanması kararının, Kıbrıslı Rumların gerçek yüzünü gösterdiğini kaydetti.
YDP Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Derviş Sencer, Kıbrıs Rum tarafının plebisiti anma kararı ve müzakere sürecindeki tutumuna işaret ederek, “Cumhurbaşkanı’nın daha kimle neyi müzakere etme peşinde olduğu merak uyandırmaktadır” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474