banner564

6 çocuk ve kanser hastası eşi ile sokakta kaldılar

Bayrama sayılı günler kala elektrik kontağından çıkan yangında hem evi hem de eşyaları küle dönen İsmail İri, 6 çocuk ve kanser hastası eşi ile sokakta kaldı

6 çocuk ve kanser hastası eşi ile sokakta kaldılar
banner598
Yardım bekliyor

Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi Bölgesinde dün saat 07.30 civarında Turgut Reis Sokak’ta çıkan yangın bölgede büyük panik yarattı. Ev halkının canını zor kurtardığı yangında, evin büyük bir kısmı ve eşyalar küle döndü. Elde edilen bilgilere göre yangın, elektrik saatinin kısa devre yapması sonucu çıktı. Yangın ihbarını alan Lefkoşa İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak, alevlerin diğer evlere sıçramasını önledi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin mal sahibi olduğu evde, kiracı olan İsmail İri ve ailesi yaşıyordu. Polisten alınan bilgiye göre, evin çatısı, oturma odasındaki ve yatak odasındaki eşyalar yanarak zarar gördü. Polisin tahminen yaptığı zarar ziyan tespitinin 12 Bin TL civarında olduğu öğrenildi.

“Bayram öncesi büyük şanssızlık”
Diyalog’a konuşan ev kiracısı İsmail İri, Lefkoşa-Girne dolmuşlarında şoförlük yaptığını, 6 evlat sahibi olduğunu ve eşinin ise kanser hastası olduğunu söyledi. 
Bayram öncesi böyle bir şanssızlık yaşadıkları için oldukça üzgün olan ev halkı, gönüllü vatandaşlardan destek bekliyor. Yaklaşık 12 seneden beridir söz konusu evde ailesi ile ikamet eden İri, hem Vakıflar İdaresi hem de sigorta şirketi ile görüştüğünü söyledi. İri, “Sigorta inşallah zararımızı karşılayacak. Evimiz kullanılmaz hale geldi. Kalacak yerimiz de yok. Ev işini halledene kadar evin önünde yatacağız başka şansımız yok” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473